5 redenen waarom oktober kindjes speciaal zijn, volgens de wetenschap

Naast astrologie, kunnen statistieken en de wetenschap kunnen ook veel zeggen over iemand op basis van de geboortemaand. Het is oktober en dat betekent dat we gaan kijken naar het karakter van een oktober kindje. Want speciaal zijn ze zeker!

Hoewel de maand oktober ook geassocieerd wordt met de komst van Halloween, zijn oktober kindjes allesbehalve eng. Of je nou in verwachting bent van een oktober kindje of je hebt er al eentje thuis, deze punten laten zien waarom oktober kindjes speciaal zijn:

1. Oktober kindjes zijn goed in sport

Onderzoek laat zien dat oktober kinderen sportsterren in de dop zijn. Een onderzoek uit 2014 keek naar het uithoudingsvermogen en kracht bij schoolkinderen. De kinderen die in oktober geboren waren, waren sterker dan kinderen die in andere maanden geboren zijn. Er wordt gedacht dat er een link is tussen de blootstelling aan vitamine D.

Kinderen die in oktober geboren zijn, hebben de neiging om iets grotere botten en spiermassa’s te hebben, verklaarde een onderzoeker. Ze hebben meer spieren en worden eerder actief.

2. Ze worden minder snel geboren op de laatste dag van de maand

Het is de laatste dag in oktober Halloween, maar oktober baby’s worden niet zo snel op die dag geboren, net als dat een februari kindje niet snel wordt geboren op Valentijnsdag. Het lijkt erop dat er iets is die ‘spontane’ geboortes voorkomt op die dagen. Een onderzoeker van Yale suggereert dat moeders hun onderbewustzijn misschien niet wil dat haar kleintje hun verjaardag moet delen met een andere speciale dag. Hmm, zou het?

3. Oktober kindjes hebben meer kans om hun 100ste verjaardag mee te maken

Volgens een onderzoek uit 2011 van de Universiteit van Chicago, hebben mensen die in oktober geboren zijn een ‘significant hogere overlevingskans richting de leeftijd van 100 jaar dan personen die bijvoorbeeld in april geboren zijn’. Start maar zo snel mogelijk een pensioenspaarfonds voor je kleintje dus ;-).

4. Ze hebben minderen risico’s op hart- en vaatziekten

Een ander onderzoek wees uit dat oktober kindjes hoge algehele ziekterisico’s hebben, maar juist weer minder risico’s op het gebied van hart- en vaatziekten. Misschien verklaart een gezond hart wel waarom zovelen opgroeien tot honderdjarigen!

5. Ze hebben een goede geestelijke gezondheid

Fysiek en mentaal is een geboorte in oktober een goed voorteken voor de gezondheid van de toekomst, statistisch gezien dan.

Geen oktober kindje, maar is je kleine geboren in mei, juni, juli of augustus? Daar hebben we ook statistieken over verzameld!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
5 redenen waarom oktober kindjes speciaal zijn, volgens de wetenschap
Sluiten