Patricia van den Broek
Patricia van den Broek Relatie 3 aug 2017

Om deze 14 dingen maken zelfs de gelukkigste koppels ruzie

Mijn vriend en ik hebben ons al ruziënd door de eerste zes jaar van onze relatie gebeukt, maar inmiddels zijn alle kreukels glad gestreken en gaan we al heel wat jaren best wel lekker samen. Maar ruzies? Die maken we nog steeds.

Uit een onderzoek van datingsite eHarmony blijkt dat de meeste koppels (47%) ruziën over het feit dat de een niet luistert naar de ander. Maar over welke dingen bekvechten zelfs de gelukkigste koppels nou?

Waar alle koppels over ruziën

Een voorzetje. Dat we elkaar nog lang en gelukkig in de haren blijven vliegen, want als je die moeite niet meer neemt, kun je er net zo goed mee nokken.

1. De ex

Jazeker, er is altijd een ex. Met wie hij net iets te lang, te dronken, te gezellig in de kroeg hangt. Ruzies daarover komen en gaan. En zijn meestal de moeite niet waard. Want het is niet voor niks een ex.

2. Sex

De een heeft zin, de ander migraine. De een wil gewoon even knuffelen, de ander enorm van bil. Weet ik veel. Het is in elk geval iets waar, als ik het zo hoor in mijn omgeving, koppels vaak over kibbelen. En bij ons is het tussen de lakens niet anders.

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

3. Je kind

Als je samen een kind op de wereld zet, heb je stukken minder tijd om bonje te maken met je wederhelft. Want veel dingen lijken ineens enorme futiliteiten. Maar aan de andere kant: er is ook een onderwerp bij gekomen waar de meningen over kunnen verschillen.

Van stilistische ongemakken (waarom heeft ze in godsnaam haar pyamabroek naar de crèche aan?) tot de alles op een figuurlijke weegschaal leggen (ik heb haar al twee avonden naar bed gebracht, nu ben jij aan de beurt.) Afijn, je hebt een idee.

11 manieren om voortdurend aan je relatie te schaven

4. Om niks

Dat je halverwege de ruzie denkt: waarom staan we ook alweer zo tegen elkaar te kibbelen? Maar dan wel gewoon doorgaat. En daarna probeert te analyseren wie er nou begon.

5. Me-time

Dat heb je met een kind, baan, relatie en sociaal leven standaard te weinig. En daar moet je dus voor knokken. Simpel.

6. Rondslingerd spul (van die ander)

Nee, nooit mijn eigen spullen natuurlijk. Want die leg ik altijd netjes op stapeltjes. En hij niet. Vandaar.

7. Kussentjes

Deze is niet van mezelf. Maar toen ik met collega M. van Manners.nl sprak over echtelijke onenigheden, riep hij meteen: kussentjes. Dat vrouwen die overal neer schijnen te leggen en dat dit een heikel punt is, zelfs in gelukkige relaties. Het hele interieur trouwens, aldus M.

8. Huishouden

Zelfs na zestien jaar kan ik er nog steeds over mokken. Dat je beneden komt en hij lekker met een glas rood DWDD zit te kijken, zo van: schat, ik heb de keuken vast opgeruimd, kom er gezellig bij.

Maar één blik in die keuken zegt je dat er nog een natte microvezeldoek over het gasfornuis moet, net als door de wasbak en dat… nou ja, ga zo maar door. Een schoonmaker, als de beurs het toelaat, scheelt ons de helft van dit soort ruzies over het huishouden trouwens.

9. De telefoon

Net als jij iets vertelt, zit hij verzonken in zijn toestel de berichten van Teletekst (doet de mijne) te spellen. Bloedirritant. Maar ik ben andersom ook vaak met mijn mobiel in de weer. Als je die dingen beneden laat voor je naar bed gaat of afspreekt dat je samen iets leuks gaat doen zonder telefoons scheelt het in elk geval een stuk.

10. De batterij van de telefoon is op

Hij is bier drinken met vrienden, jij kruipt in bed met een serie, schrikt om 3.00u wakker en hij is nog niet thuis. Je belt. Hij neemt niet op. Je belt nog een keer. Telefoon staat uit. Paniek. En net als je het dichtstbijzijnde ziekenhuis wilt bellen en in je hoofd vast de begrafenisspeech schrijft, hoor je de sleutel in het slot. Nou ja, eerst drie keer ernaast en dan pas erin. En jij ontploft.

11. Schoonfamilie

Je moet er altijd heen als je geen zin of tijd hebt en dat is reden voor gemok. Verspilde energie, want die mensen krijg je er nu eenmaal bij. En ze zijn eigenlijk best wel heel lief.

Zo gaan gelukkige koppels met hun schoonouders om

12. Slaapkamerongemakken

Gesnurkt, stiekeme scheten onder het dekbed, gehoest, getrek aan de dekens, de eeuwige gesnooz van hem in de ochtend, eigenlijk kun je beter alleen slapen. Bij ons staat deze eigenlijk enorm op de eerste plaats. Twee aparte dekbedden zou een oplossing zijn. Ik overweeg het elke week.

13. Verkeerd begrepen appjes

Waardoor je vervolgens van die ruzies over de app krijgt. Komt vaak voor en kunnen vooral mannen niet tegen, weet ik dan weer van collega M. En van mijn eigen vent.

14. Netflix

Ik kan me daar de hele dag op verheugen, op een avondje Netflixen. Maar soms wil hij dan lekker kletsen, of erger: punt 3. Of ben je bezig met punt 1. Dus dat.

Uh oh… Dit zijn de 12 grootste fouten die vrouwen in relaties maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Om deze 14 dingen maken zelfs de gelukkigste koppels ruzie
Sluiten