Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Body 8 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Om nom nom! Hierdoor heb je dus altijd en eeuwig honger

Je maag lijkt wel een bodemloze put. Gooi je er wat in, heb je een uur later weer honger. Snaaibuien zijn een way of life en hebt je waarschijnlijk al meerdere keren afgevraagd of er niet toevallig een enorme lintworm in je darmen leeft. Grote kans dat het aan één (of meer) van de onderstaande punten ligt.

Je slaapt te weinig

Als je een nacht slecht geslapen hebt maakt je lichaam meer van de hormonen ghreline en leptine aan. De combinatie van deze twee hormonen zorgen ervoor dat je maag gaat knorren van de honger, en je dus wilt eten. En snel!

Je slaat maaltijden over

Ja, vind je het gek dat je honger hebt? Als je maag te lang leeg is (lees: vier tot vijf uur op een actieve dag) maakt je lichaam teveel van het ghreline hormoon aan. Hoe langer je wacht met eten, hoe groter je vreetbui wordt als je dan eindelijk toegeeft.

Je hebt te weinig gedronken

Honger en dorst worden door hetzelfde gedeelte van de hersenen geregeld, en daarom kan het dat je lichaam je dorst voor honger aanziet. Drink een glas water en wacht twintig minuten. Nog steeds honger? Dan kun je áánvalluuuuh!

Bron: giphy

Je eet niet genoeg eiwitten

Als je veel eiwitten eet (met name ‘s ochtends, omdat je lichaam veel eiwitten afbreekt als je slaapt) voel je je sneller verzadigd voor een langere tijd. Zelfde verhaal voor onverzadigde vetten, die zijn goed voor je en laten je hongergevoel voor een tijdje verdwijnen.

Het drinken van alcohol

Alcohol wordt niet voor niets als appetizer gebruikt. Het wekt namelijk je eetlust op. En alcohol onttrekt ook nog eens vocht uit je lichaam, en dus krijg je dorst, waardoor je hersenen dit weer kunnen verwarren met honger (zie #3).

Zie hier de meest bizarre food cravings van zwangere vrouwen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Om nom nom! Hierdoor heb je dus altijd en eeuwig honger
Sluiten