Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 10 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

Ombré? Nee joh, dit zijn dé haarkleuren voor 2016

Nieuw jaar, nieuw haar. En er staan ons behoorlijk wat trends te wachten op kleurgebied. Het dubbel zo goede nieuws: ze zijn inzetbaar voor elke (haar)type.

Zou het alleen al op je haar aankomen, dan mag je hopen dat de sterren je voor volgend jaar een flinke dosis lef meegeven. Want naast de ogenschijnlijk subtiele kleurveranderingen waarmee je die saaie dozen in de kantoortuin lekker kunt outshinen (én indruk kunt maken op die leuke collega) is er ook genoeg ruimte om te experimenteren en zelfs te shockeren. Scroll dan snel naar beneden…

Dááág lelijke uitgroei

Het proces van een kleur laten uitgroeien gaat niet altijd even wenselijk. Zeker niet wanneer het een verschil tussen dag en nacht is. Voor die mensen heeft 2016 een heel fijne oplossing in petto. Geen balayage, bronde of ombré, maar gooi deze in de mix en gebruik ze als highlighter of om donkere haarwortels te faken. Hierdoor krijg je verschillende kleuren naast elkaar die heel natuurlijk in elkaar overlopen. En het fijne: je kunt hier gerust een half jaar mee rondlopen, mits je geen grijze haren hebt.

In de spotlights

Highlights zijn passé, het kan namelijk nog veel natuurlijker volgens de haargoden. Alsof de zon de hele dag op je bol heeft gestaan en een lichte gloed heeft achtergelaten of alsof je onder een goede lamp staat.

Tricolore

Zoals de naam al verklapt draait het hier om hoe drie verschillende tinten op een natuurlijke wijze in je haar te krijgen. En hierbij zijn je kinderen toevallig de grootste inspiratiebron (huh?! Ja echt), want die hebben een speciaal kleurverloop in hun haar: de voorkant (van oor tot oor) is het lichtst, het midden iets donkerder en het gedeelte in de nek is het donkerst. En juist deze verfaanpak zorgt dus voor een subtiel en natuurlijk resultaat.

Een goed begin is het halve werk

Het is de grootste onder-de-radar truc binnen de kapperswereld: ‘rooting’. De manier waarop je je haarwortels verft is namelijk allesbepalend voor je look, meer dan je denkt. Door eerst een ‘schaduw’ te creëren rondom de haarwortels en vervolgens pas de highlights in te zetten, krijg je een natuurlijker verloop van donker naar licht. Verwar dit overigens niet met ombré, want daar begint het kleurverloop echt pas halverwege je haarlokken.

Color me crazy: 11 zaken die alleen haarverf-addicts begrijpen>

Perfect uitgekristalliseerd

Laat die lokken van je schitteren als een heuse kristal. Dit kan natuurlijk niet écht, want jouw haar is immers niet doorzichtig, maar met de laatste verftechnieken is het fake it till you make it. Het mag lekker glimmen, glanzen en weerkaatst het licht als een heuse discobal.

In de olie

De stoere bad-ass variant van de kristallen. Deze kleur is geïnspireerd op de mooie kleurschakeringen die je ziet wanneer olie, benzine en water met elkaar vermengd raken. Deze look is alleen geschikt voor vrouwen met donker haar. Ook fijn: je hoeft je haar er niet voor te bleken.

Opaal

Kijk, dit moet je dus maar durven. Deze waaier aan kleuren gaat nog een stapje verder dan álles wat we het afgelopen jaar al voorbij hebben zien komen (liep jij er ook zo bij?). Het is afgeleid van de opaal edelsteen en de verschillende kleuren die het aanneemt wanneer de zon erop schijnt. Hiervoor moet je haar eerst platinum worden geverfd (een flinke aanslag dus), waarna de pasteltinten erin worden gezet. Deze trend is echt bedoelt voor de liefhebbers en volhouders (we weten dat jullie bestaan), want reken maar dat je elke vier of zes weken terug moet komen.

12x wat je dochters kapsel over jou zegt…>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ombré? Nee joh, dit zijn dé haarkleuren voor 2016
Sluiten