Omdat je maar één keer kind kunt zijn, help kinderarbeid uit de wereld

#ONCE. Simpel, kort en heel erg duidelijk. Onder deze hashtag is Stop Kinderarbeid op een missie om kinderen de kans te geven kind te zijn. Je bent maar één keer kind en verdient het om naar school te gaan en plezier te maken. Overal ter wereld. Als wij ons het lot van alle kinderen durven aan te trekken, kunnen er mooie dingen ontstaan.

De wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson werd gevraagd om mee te gaan op reis naar een kinderarbeidvrije-zone in Oeganda. Hier fotografeerde hij schoolgaande kinderen op zijn specifieke manier. Prachtige, indringende beelden die de emotie uitdrukken van het leven. Tot en met 27 november exposeert Jimmy Nelson gratis zijn visie op kind zijn.

Helpen is echt heel simpel. Start met het tekenen van de petitie. Doe het hier en maak een verschil.

Famme was bij de lancering van de expositie en mocht mee met Jimmy naar een school in Amsterdam waar de kinderen uit groep 8 zelf aan de slag gingen met wat kind zijn voor hen betekent. Het leverde mooie beelden op, want ook deze kinderen gingen allemaal voor de lens van Jimmy.

De kinderen uit Oeganda in de indrukwekkende expositie staan symbool voor de miljoenen kinderen die dagelijks moeten werken. Stop Kinderarbeid steunt het uitbreiden en versterken van Kinderarbeidvrije-zones wereldwijd.

Het doel van deze expositie en fotografie is simpel. Iedereen zou zich moeten uitspreken tegen kinderarbeid, want dan kan je met elkaar samenwerken en impact maken naar instanties en organisaties om kinderen terug in de schoolbanken te krijgen in gebieden waar veel armoede heerst.

You can only be a child #ONCE

De foto-expositie is van 7 oktober t/m 27 november gratis te bezoeken in de conceptstore Hutspot, aan de Van Woustraat 4 in Amsterdam. Jimmy Nelson heeft gekozen voor het thema met de bordjes om de kinderen een opdracht te geven. Ze werden gestimuleert om na te denken over een gevoel, emotie of droom. Vervolgens hebben de kinderen de bordjes zelf gemaakt en de emotie of droom uitgebeeld.

#ONCE is onderdeel van de Campagne: Goud in Handen. Bijna iedereen heeft​ tegenwoordig​ een laptop​, ​mobieltje of flatscreen​ waarin goud zit verwerkt. Je hebt dus letterlijk goud in handen. Goud waaraan mogelijk kinderarbeid kleeft. Wereldwijd werken er meer dan een miljoen kinderen in goudmijnen. De elektronicasector – één van de grootste afnemers van goud ter wereld – bestaat uit invloedrijke bedrijven die écht verschil kunnen maken. Helaas doen elektronicabedrijven nog bijna niets om kinderarbeid in de goudmijnbouw tegen te gaan. Stop Kinderarbeid accepteert dit niet en spreekt elektronicabedrijven aan op hun verantwoordelijkheid.

Help Stop Kinderarbeid, kijk op het platform Goud in Handen en teken de petitie.

Meer weten over Stop Kinderarbeid? Klik hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Stop Kinderarbeid

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Omdat je maar één keer kind kunt zijn, help kinderarbeid uit de wereld
Sluiten