Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 22 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo kom je de dag door als je je kind het liefst achter het behang wil plakken

Er zijn van die dagen dat je het liefst acuut het vliegtuig pakt naar een zonnige bestemming omdat je kinderen niet te genieten zijn. Ze luisteren niet, testen je uit en dus wil jij ze het liefst achter het behang plakken. Herkenbaar? Lees dan even verder en kom erachter wat je kunt doen om die lastige dagen toch door te komen.

We delen namelijk een aantal tips.

Adem in, adem uit…

Het hoort nou eenmaal bij het ouderschap: dagen dat je kinderen lak aan hun ouders hebben en vooral doen waar ze zelf zin in hebben. Inclusief driftbuien en het nodige gekrijs. Vaak niks aan te doen en dan zit er als ouder zijnde niks anders op dan heel veel in en uit te ademen.

Maar naast tot tien tellen en goed blijven ademenen, zijn er nog een aantal handige trucjes die je kunt toepassen als je je kinderen het liefst achter het behang wil plakken. Komen ze!

Plan iedere dag wat tijd voor jezelf

Het klinkt misschien makkelijk, maar als puntje bij paaltje komt doe je het niet: tijd inplannen voor jezelf. Zorg ervoor dat je iedere dag een gaatje in je agenda hebt waarin je even helemaal tot rust kan komen. Ga bijvoorbeeld een halfuurtje wandelen of spring op de fiets. Je zal zien dat je als ouder dan veel meer rust ervaart en de lastige dagen van je kind ook beter kan handelen.

Creëer een ruimte voor alleen jezelf

Mocht er nog een ruimte over zijn in het huis, claim die dan onmiddellijk. Niks lekkerder dan je af en toe even een paar minuutjes te kunnen terugtrekken wanneer de kinderen het huis op stelten zetten. Zorg ervoor dat de ruimte écht van jou is. Kleed het leuk aan en gebruik de kamer ook alleen om even op te laden.

Schakel hulp in

Je hebt wellicht het idee dat je als moeder altijd alles zelf moet doen, maar echt… Schakel hulp in als je dat nodig hebt! Niks om je voor te schamen. Vind een leuke oppas waar je kinderen dol op zijn en waarmee ze de tijd van hun leven hebben. En jij? Jij kan even genieten van je welverdiende rust die je als hardwerkende moeder absoluut verdiend.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Mom

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo kom je de dag door als je je kind het liefst achter het behang wil plakken
Sluiten