Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 1 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Over dít onderwerp maken stellen het meest ruzie

Als je kijkt naar ruzies of onenigheden die je had met je partner, waar gingen die dan helemaal over? Vaak zijn het banale, alledaagse dingen als wie de vaatwasser leegruimt of brood had moeten halen (wat nu op is). 

Volgens relatietherapeut Rachel Sussman is in ruzies dan ook meestal niet het onderwerp, maar de communicatie het probleem. Als je verbaal niet zo sterk bent, kan het zijn dat je meteen in de verdediging schiet of oude koeien uit de sloot haalt – wat weer leidt tot escalaties. Deze onderwerpen leiden volgens Sussman het meest tot bekvechten.

1. Toewijding

Ongetrouwde stellen maken volgens haar het vaakst ruzie over wie het meest voor de ander doet. De een wil niets liever dan een huis kopen en trouwen, terwijl de ander daar misschien nog helemaal niet aan toe is. Zodra een stel niet helemaal op één lijn ligt daarin, is het hommeles.

2. Klusjes

Als in: wie doet de was, wie haalt de boodschappen in huis en lapt de ramen? Onder heterokoppels vinden vrouwen vaak dat zij het meest doen in het huishouden. Mannen vinden daarentegen dat zij meer dan genoeg doen, maar hun geliefde dat simpelweg niet ziet.

3. Sociale media

Deze hadden we 20 jaar geleden niet voorzien, maar met de komst van Facebook en Instagram hebben stellen er nog een hindernis bij. Vooral stellen tussen de 20 en 30 jaar vinden vaak dat hun partner te vaak bezig is met sociale media. En eerlijk: vrouwen vinden het vaak ook maar wat irritant dat hun man al die bloedmooie modellen volgt op Instagram.

4. Geld

Eigenlijk verrassend dat ‘ie pas op nummer 4 staat: geld. De een geeft nou eenmaal meer uit dan de ander. Dat wordt pas een probleem wanneer de ander vindt dat zijn/haar wederhelft teveel uitgeeft of te weinig opzij zet. Vaak komen die frustraties pas aan het licht wanneer stellen gaan samenwonen en hij pas echt ziet hoe je vaak de kas van Zara en H&M spekt.

Volgens onderzoek is er blijkbaar ook nog een goed tijdstip om ruzie te maken met je wederhelft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HLN

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme