Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Lifestyle 13 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: mensen die elke ochtend hun bed opmaken, hebben meer seks

Het verschil tussen ochtend- en avondmensen is als dag en nacht, weten we allemaal – uit eigen ervaring, of door schattige hondengifjes op Facebook. Maar wist je dat er ook een heel groot verschil in persoonlijkheid is tussen mensen die wel of niet hun bed opmaken? O ja, en in seksleven, volgens nieuw onderzoek.

Natuurlijk heeft de vraag of je een ochtend- of avondmens bent veel invloed op of je wel of niet je bed opmaakt. Als je na drie keer snoozen met een chagrijnige kop je bed uit rolt, laat je dat waarschijnlijk gewoon achter met gekreukte dekens. Als je bijna altijd wakker bent vóór de wekker gaat, heb je waarschijnlijk veel meer zin om die paar seconden te besteden aan het glad strijken van je hoeslaken en opschudden van je kussen.

Ochtendmensen kijken romantische films

Hoe je je bed ook achterlaat, de rest van de dag denk je daar waarschijnlijk niet aan. Toch zegt het meer over je dan je denkt. Een studie onder 2000 mensen in de Verenigde Staten vergeleek de levens en gewoonten van mensen die al dan niet ‘s ochtends hun bed opmaken, en daar kwamen verrassende resultaten uit.

LEES OOK: Seksen als nooit tevoren: 5 simpele tips voor hete seks

Mensen die in de gezondheidszorg of in de tech-wereld werken, lijken  bijvoorbeeld vaker ochtendmensen te zijn. Datzelfde geldt voor mensen die van jazz houden, graag (gezond) koken en romantische films kijken. Ze zijn vaak zelfverzekerd, avontuurlijk, opgeruimd en sociaal. O ja, en ze doen net wat vaker dutjes.

Bij de avondmensen hoorden juist veel mensen uit de zakenwereld of financiële sector. Ze keken vaker naar komedies (en überhaupt naar de tv) en luisterden meer rockmuziek. Meest voorkomende karaktereigenschappen: sarcastisch, nieuwsgierig, verlegen of introvert en soms wat humeurig (vooral in de ochtend, dus). Daarnaast breken ze vaker beloftes én snurken ze meer.

Meer seks bij mensen die hun bed opmaken

Ook opvallend: de mensen die wel hun bed opmaken, hadden volgens het onderzoek gemiddeld drie keer per week seks. Onder respondenten die hun dekbed ietwat verwaarloosden, was dat gemiddelde twee keer per week. Lijkt niet zo’n groot verschil, maar het is toch 33 procent minder! Bovendien gaf een derde van de ochtendmensen aan dat ze het best wel een afknapper zouden vinden als hun partner z’n bed niet zou opmaken.

LEES OOK: Met deze tips van andere ouders wordt jouw ochtendritueel superefficiënt

Een direct effect is het niet helemaal te noemen: begin je ineens met je bed opmaken ‘s ochtends – zelfs als avondmens – dan kunnen we helaas niet beloven dat je ineens meer seks krijgt. Maar wie weet, op de lange termijn?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

New York Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme