Redactie
Redactie Kids 5 jul 2017

Onderzoek bewijst: kinderen zijn 800% vervelender als hun moeder in dezelfde kamer is

Nee, dit onderzoek is niet echt. Dat wil zeggen: de genoemde getallen zijn niet wetenschappelijk bevestigd. Zijn kinderen vervelender als moeder er is? Vast wel, maar 800% kunnen we niet garanderen. Als je dat erg vindt, lees dan vooral niet verder. Als je dat weinig kan schelen en je gewoon zin hebt dat eindelijk een keer bevestigd wordt wat je zelf allang wist: lees dan vooral door, you’ll love it.

De onderzoeksvraag luidt dus als volgt: hoe reageren kinderen op instructies als hun moeder niet versus wel in dezelfde ruimte is. Criteria waarop de kinderen getest werden zijn ‘behoeftigheid’, ‘gezeur en gejengel’, ‘gegil en geschreeuw’, ‘pogingen tot geweld’, ‘vergeten hoe ze moeten lopen/praten’ en ‘aandachttrekkerij’. Er werden 500 families met kinderen gevolgd.

Kinderen vervelender als moeder er is: onmiskenbaar eenduidige resultaten

De resultaten duiden onmiskenbaar op één conclusie: kinderen zijn significant (veel) vervelender als hun moeder zich in dezelfde ruimte bevindt. Daarbij speelt leeftijd een rol: ouder dan tien jaar loopt het percentage ‘extra vervelend’ op tot 800%. Bij kinderen jonger dan tien jaar is zelfs sprake van een verdubbeling: 1600% vervelender. ‘Stierlijk vervelend’ dekt bij lange na de lading niet.

99,9% meer kans op aandachtvragerij

Professor Dr. K.P. Leibowitz licht toe: ‘Kinderen zo jong als acht maanden kunnen lekker spelen in een kamer, niets aan de hand. Tot het moment waarop mama de kamer binnenkomt – dan is de kans dat ze beginnen te huilen, poepen en aandacht vragen ineens 99,9% groter dan even daarvoor. Bij de resterende 0,1 % ging het om een kind met een visuele beperking. Maar toen ook dat kind de stem van zijn moeder hoorde, ging hij met dingen gooien en onbedaarlijk krijsen. Zeer fascinerend,’ aldus Dr. Leibowitz.

LEES OOK: Moeder bedenkt geniale manier om haar kinderen te laten opruimen>

Onherkenbaar vervormd

Ondanks exact dezelfde instructies, bleek dat de kinderen in 100% van de gevallen daar anders op reageerden als ze door iemand anders dan hun moeder werden gegeven. Pas toen de stemmen van de respectievelijke moeders onherkenbaar vervormd werden, volgden hun kinderen de ge- en verboden op.

Dus voor alle oma’s en opa’s, oppasmeisjes en tantes die altijd zo vergenoegdzaamd zeggen dat ‘ze bij hun heeeeeeeeel lief waren en heeeeeleeeeemaal niet vervelend’ – nu weten jullie waarom.

De Amerikaanse site Mom News Daily maakt er een sport van om dit soort ‘onderzoeken’ te publiceren.

LEES OOK: 8 alternatieven voor billenkoek, ofwel de corrigerende tik >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: kinderen zijn 800% vervelender als hun moeder in dezelfde kamer is
Sluiten