Thea Tijssen
Thea Tijssen Body 25 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek bewijst: seks wordt alleen maar beter met de jaren

Serieus, hang de vlag uit, koop taart, champagne voor mijn part, maar vier het! Wat? Nou, dat we niet – zoals jaren werd gedacht – een saai seksleven tegemoet gaan na ons 45ste. Nee, onderzoek wijst uit dat seks voor vrouwen alleen maar beter wordt met de jaren. En met dat nieuws is je man vast ook blij.

Onderzoekers van de Universiteit van Pittsburgh kwamen erachter dat terwijl de frequentie van seks bij de meeste dames van middelbare leeftijd afneemt, de kwaliteit dat meer dan goed maakt. ‘We waren verrast om een groep vrouwen te vinden die en masse zeiden dat de seks eigenlijk alleen maar beter was geworden, nu ze ouder waren’, vertelt hoofdonderzoeker Holly Thomas.

[source id=”attachment_121768″ align=”none”][/source]

Meer zelfvertrouwen

‘Wij artsen gingen er vanuit dat seks slechter werd voor vrouwen.’ Na 39 vrouwen tussen de 46 en 59 te hebben geïnterviewd, haalden Thomas en haar team verschillende factoren aan waardoor vrouwen een beter seksleven zouden kunnen ervaren, zoals het beter kennen van hun eigen lichaam en meer zelfvertrouwen om tijdens de seks te vragen wat ze willen.

Lees ook: Waarom vrouwen van boven de 40 zo ongelooflijk aantrekkelijk zijn

Seksuele behoeften kenbaar maken

Een groot onderzoek van Case Western Reserve University onder 500 vrouwen in de leeftijd tussen de 40 en 75 kwam tot ongeveer dezelfde conclusie, aldus Today. ‘Deze vrouwen hadden meer kennis en begrip over hun eigen lichaam naarmate ze ouder werden. Ze voelden zich meer op hun gemak en voelden zich sterk genoeg om hun seksuele behoeften kenbaar te maken aan hun partner, meer dan toen ze jonger waren’, aldus Thomas.

Lees ook: Je hebt een beter seksleven als je partner dít van je denkt

Erectieproblemen

Het nieuwe onderzoek gaat verder op Thomas’ eerdere bevindingen dat vrouwen boven de 60 veel seks hebben, in tegenstelling tot wat over het algemeen wordt gedacht. Als vrouwen geen beter seksleven hadden, wezen ze voor de oorzaak naar het andere kant van het bed, namelijk naar hun partner. Die kampte dan met een laag libido of had erectieproblemen. Maar er waren ook vrouwen die zelf klaagden over een laag libido en bij sommige vrouwen viel dit samen met de moeite om opgewonden te raken.

Denk je nu: ik ben veel jonger dan die vrouwen, maar heb eigenlijk een minder goed seksleven? Blaas het dan eens wat nieuw leven in. Wat dacht je van een potje Nickelodeon-seks morgenvroeg?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Webmd.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: seks wordt alleen maar beter met de jaren
Sluiten