Onderzoek: dít is de vrouw met het meest ideale lichaam ter wereld

Dames en heren, wij presenteren u de meest perfecte vrouw op aarde. Ze heet Kelly Brook en is een 36 jaar oud fotomodel. Ze houdt van een Big Mac op z’n tijd, en oh ja, álles aan haar is echt.

Onderzoekers van de universiteit van Texas onderzochten de lichamen van verschillende bekende vrouwen. Zij bestudeerden talloze lichaamskenmerken en lichaamsverhoudingen die mannen wereldwijd, ongeacht cultuur of afkomst, het aantrekkelijkst vinden. Daaruit kwam dat Kelly de meest aantrekkelijke bekende vrouw ter wereld is.

Schoonheidsidealen

En dat is best bijzonder, want op het eerste gezicht voldoet ze niet bepaald aan de schoonheidsidealen die de media tegenwoordig aan iedereen opdringt. Daar heeft het model zo haar eigen redenen voor: ‘Vrouwen waren in de jaren 50 zoveel sexier dan de meeste modellen nu. Mijn droom is op hen te lijken. Ik heb mij altijd voorgehouden dat mijn moeder mij dit gezicht, dit lichaam gegeven heeft en daar ben ik haar dankbaar voor. Ik zou daar voor geen goud iets aan willen veranderen.’

Overeenkomsten

Na het onderzoek kwamen de wetenschappers tot de conclusie dat elke cultuur een andere mening heeft over wat mooi is, maar ze ontdekten ook een aantal overeenkomsten. En de overeenkomsten kwamen samen in het lichaam van model Kelly. Wij zijn het eens dat het een mooie dame is, al vinden we bij Famme dat hét perfecte lichaam niet bestaat. En uhm, we vragen ons wel af: zijn er geen belangrijkere zaken om onderzoek naar te doen?

Kijk en oordeel zelf:

Komt dit volgens jou in de buurt van perfectie? Laat het ons weten!

Lees ook: Weg ermee! 7 leugens over het vrouwelijk lichaam >

Reageer op artikel:
Onderzoek: dít is de vrouw met het meest ideale lichaam ter wereld
Sluiten