Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Gezondheid 21 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Dit is hét middel tegen die eeuwige snotneuzen en verkoudheid van je kind

Leuk hoor die winter, lekker schaatsen en sneeuwpoppen maken, maar onze kinderen worden alleen maar ziek. Het snotteren lijkt niet op te houden en op school steken ze elkaar heel makkelijk aan.

Een recent onderzoek in the British Medical Journal legt uit wat hét middel tegen verkoudheid en virussen is. En in tegenstelling tot wat altijd wordt gedacht: het is níét vitamine C.

Onderzoek

Onderzoekers volgden 11.000 mensen uit 14 verschillende landen en ontdekten dat juist vitamine D het oplopen van een verkoudheid met 12% kan verminderen. En niet alleen dat, het vermindert ook de kans op andere infecties, zoals oorontsteking, bronchitis en zelfs longontsteking.

Aanbevolen hoeveelheid

Volgens de American Academy of Pediatrics hebben veel kinderen een vitamine D-supplement nodig, omdat zij een risicogroep zijn en in de winter te weinig van deze vitamine binnen krijgen.

Lees ook: dit is waarom je niet zomaar voedingssuplementen moet slikken

Voor baby’s die nog borst- of flesvoeding krijgen wordt een inname van 400 IU (0,01 mg) vitamine D per dag aanbevolen. Voor oudere kinderen geldt hetzelfde, zolang ze ook voldoende met vitamine D aangelengde melk drinken. Tieners hebben 600 IU (0,015 mg) per dag nodig. Pas wel op dat je weer niet te veel geeft, want dat is juist weer niet goed voor je kind. Maar voor elke vitamine geldt: een te hoge dosering is niet goed. Houd je dus aan de bijsluiter.

Zwanger

Ook als je zwanger bent, zou je al vitamine D moeten slikken volgens de onderzoekers, vooral als je een lagere weerstand hebt. Dat is goed voor jezelf én je baby.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is hét middel tegen die eeuwige snotneuzen en verkoudheid van je kind
Sluiten