Onderzoek bewijst: mannen die groenten eten zijn sexier

Heb je thuis niet alleen een kind dat spruitjes weigert, maar ook een man die z’n neus ophaalt voor groente? Hoog tijd dan om hem dit onderzoek onder z’n neus te schuiven. 

Zweet

Want wat blijkt: mannen die groenten eten worden sexier gevonden dan mannen die dat niet doen. Of beter gezegd: ze ruiken lekkerder. Dat blijkt uit onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in Evolution & Human Behaviour. Het zweet van de mannen die een dieet volgden dat rijk was aan groenten rook beter dan dat van de mannen die een koolhydraatrijk volgden.

Sporten

Om tot dit levensbelangrijke stukje informatie te komen, verzamelden de wetenschappers een groep mannen die een vragenlijst moesten invullen over hun normale eetpatroon. Daarna kregen ze een schoon shirt toegereikt en moesten ze sporten. De vrouwen die meededen aan het onderzoek (de bofkonten) kregen daarna het shirt overhandigd, mochten eraan ruiken en vervolgens de geur omschrijven en een cijfer geven.

De mannen die veel groenten aten, brachten het er dus een stuk beter af. Bedankt wetenschap! Nu nog graag een onderzoek over mannen die het vuilnis buiten zetten en de was doen.

Moeilijke eters? 10 tips die wél werken om je kinderen (en man ;-)) groente te laten eten. 

Pure Wow

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: mannen die groenten eten zijn sexier
Sluiten