Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 11 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek zegt: pas op voor mannen in snelle auto’s

Heeft je moeder je vroeger ook geleerd dat je nooit moet daten met dj’s, acteurs of barmannen? Vanaf nu kunnen mannen met snelle auto’s ook in dat rijtje. 

Seks

Tenminste; dat is hoe vrouwen kijken naar een man in een dure auto, kuch patersbak kuch. Mensen die een extravagante auto rijden worden sneller gezien als onbetrouwbaar en een losbandige houding ten op zichte van seks. Kortom: niet bepaald de man die je als twaalfjarige voor ogen had als de vader van je kinderen.

Verantwoorde keus

Voor het onderzoek moesten 375 studenten twee verschillende, anonieme mannen beoordelen. Beide mannen gingen een auto kopen. De deelnemers moesten aan de hand daarvan een vragenlijst invullen en een schatting geven van hoe deze mannen zouden zijn als vader, hoe geïntresseerd ze zijn in een relatie en zich gedragen als date. Beide mannen spendeerden hetzelfde budget aan een auto, maar de een ging voor de verantwoorde, economische keus terwijl de ander ging voor een nieuwe auto die strak in de lak zit, grotere wielen en een indrukwekkend geluidssysteem heeft.

Snelle boy

Het resultaat zal je niet verbazen: zowel de vrouwelijke als de mannelijke deelnemers schatten dat de snelle boy alleen gaat voor korte seksuele relaties terwijl de man die voor de verstandige auto ging zich liever toelegt op serieuze relaties. De man met de economische auto werd gezien als een veel geschiktere levenspartner.

Dus, sorry mannen in jullie Porsches en Aston Martins: we vinden jullie misschien best spannend voor een keer, maar je wordt niet beschouwd als serieus relatiemateriaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme