Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 22 okt 2018

Onderzoek wijst uit: moeders hebben 32 minuten me-time per dag

Een nieuw onderzoek zegt dat moeders slechts 30 minuten ‘me-time‘ per dag hebben. Volgens ons is dat misschien wel nóg minder.

Me-time onder moeders

Misschien is het wel gewoon een slimme marketingtruc: de Amerikaanse maaltijdbezorgservice Munchery hield een onderzoek onder meer dan 2000 ouders om te bewijzen wat wij stiekem al wisten: moeders en vaders hebben niet veel vrije tijd (daarom kun je maar beter eten gaan bestellen volgens de bezorgservice).

Maar wat bleek nou, uit de enquete kwam naar voren dat een typische ouder slechts 32 kostbare minuten me-time heeft per dag.

32 minuten

Buiten werk en de ouderschapstaken zijn die 32 me-time-minuten de tijd die de ondervraagde ouders doorbrengen terwijl ze – wait for it – zich verstopten voor de kids. Daarom kunnen we wel stellen dat deze ‘me-time’ ook de vijf minuten durende douchebeurt omvat of het alleen naar het toilet gaan – oh, én:

7x zo zorg je voor meer me-time in je hectische leven

32 procent werkt tot 8 uur ‘s avonds

De enquête onthulde ook nog eens dat 32 procent van de ouders pas op zijn minst om 20:00 stopt met werken als de kinderen eindelijk op bed liggen.

Uit het onderzoekje bleek dat de gemiddelde ouder met een fulltime baan ongeveer 18 uur per week besteedt aan de verzorging van hun kinderen.

Als je dat bij de 40-urige werkweek optelt, blijft er niet veel vrije tijd over. Deze tijd geldt ook voor ouders die part time werken of die thuisblijfouder zijn.

Daarnaast liet het onderzoek ook zien dat de ondervraagde ouders ongeveer zes autoritten per week rijden om hun kinderen naar school en activiteiten te brengen, en voor de ritjes naar de supermarkt.

Selfcare is hartstikke belangrijk: 5 x manieren om meer voor jezelf te zorgen

Stiekem voelt het nog minder

We stellen die 32 minuten me-time ter discussie, zou het niet nog minder dan de helft zijn in werkelijkheid?

Zelfs als je de televisie gebruikt als oppas terwijl je aan het bellen bent met je bestie, breng je de rest van de aflevering door met wassen, speelgoed opruimen of het avondeten klaarmaken. Jouw ‘me-time’ omvat een douchebeurt (als je al in je eentje binnen kan sluipen in de badkamer).

En dat is alle me-time op dit moment. Maar zouden we het anders willen? Voor geen goud.

8 selfcare-tips voor drukke moeders om rust in het hoofd te creëren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: moeders hebben 32 minuten me-time per dag
Sluiten