Susan Dalstra
Susan Dalstra Lifestyle 19 okt 2018

Onderzoek: als je dít doet, weet je zeker dat je van middelbare leeftijd bent

Met groot genoegen veel geld uitgeven aan een tapijt, kwalitatief bestek en je zaterdagmiddag met liefde doorbrengen in Intratuin zijn allemaal tekenen dat je van middelbare leeftijd bent. Dat blijkt uit onderzoek onder 2000 volwassenen.

Matching kussens

Mensen van middelbare leeftijd halen beduidend meer plezier uit tijd doorbrengen in meubelzaken en tuincentra, houden zich bezig met matching kussens en investeren graag in hoogstaand servies. Voor 52% van de ondervraagden betekent van middelbare leeftijd zijn simpelweg dat je beter voor ogen hebt wat je wil in het leven.

Planten

Zo’n 4 op de 10 volwassenen geeft aan dat hoe ouder ze worden, des te meer ze zich bezighouden met het bijhouden van hun huis. ‘Deze leeftijdscategorie is een spannende’, meent Robert Welch, de opdrachtgever van het onderzoek. ‘Het is een tijd in ons leven waarin we weten wie we zijn en wat we willen.’ En dat is kennelijk matchende kussens en planten kopen.

Een volle koelkast

Uit het onderzoek blijkt ook dat je vanaf je 47ste écht van middelbaere leeftijd bent. Mensen van die leeftijd claimen dat ze nu meer weten van politiek, meer namen van planten kennen en servies hebben dat bij elkaar past. Ook een koelkast vol gezond eten, vlees kopen bij de slager en groente bij de groenteboer en een abonnement op de sportschool worden allemaal geassocieerd met het leven van iemand van middelbare leeftijd.

Top: daarmee klinkt ‘van middelbare leeftijd’ zijn nóg onaantrekkelijker dan het al deed.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Onderzoek: als je dít doet, weet je zeker dat je van middelbare leeftijd bent
Sluiten