Inga Stoit
Inga Stoit Relatie 9 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: Praten over seks met vriendinnen is goed voor het seksleven

We weten natuurlijk allemaal al lang dat praten met je partner over seks bevorderlijk werkt. Praten is ongeveer de oplossing voor alles. Je vertelt elkaar wat je wel of niet prettig vindt, waardoor jullie love sessies alleen maar beter kunnen worden. Toch kunnen je vriendinnen hier ook een rol in spelen volgens onderzoek.

Raar maar waar, én ze hoeven er zelfs niet bij te zijn om jullie seksleven op te krikken. Praten met je vriendinnen over seks is namelijk bevordelijk voor het seksleven van jou en je partner. Dit is waarom:

Praten met vriendinnen

International Journal of Sexual Health deed een onderzoek naar praten over seks met vriendinnen. Het onderzoek werd gedaan onder 600 vrouwen. Er werd gevraagd naar hoe vaak ze over seks praten met hun vriendinnen en wat ze dan bespreken. Hieruit bleek dat de vrouwen die vaker over seks praten veel gemeen hebben. Zo waren zij meer sexueel ‘bewust’. Ze wisten wat ze deden in bed en voelde hier zich ook goed bij. Daarnaast hadden ze duidelijk voor ogen waar hun seksuele behoeftes over gingen en ook hoe ze dit gedaan kregen.

Seksleven

Meer bewust over de seks an sich en daarnaast eigen behoeften is natuurlijk hartstikke fijn. Het hier over hebben met vriendinnen zorgt voor een band, en daarnaast maakt het je alert op je eigen seksleven. Je wordt weer even herinnerd aan ‘eigen zaken’ en doet wellicht wat inspiratie op. Het delen van dit soort verhalen kan dit alles teweeg brengen. Zulke gesprekken kunnen ook bepaalde onzekerheden uit de lucht helpen of simpelweg ‘gezellige sex-gesprekken’ zijn. Maar één ding is overduidelijk volgens dit onderzoek: praten over seks met vriendinnen verbetert het seksleven van jou en je partner.

Hebben jullie nog leuke, spannende, grappige, dirty, hilarische of pikante sexy verhalen die jullie met ons, of met elkaar willen delen? Dat kan door hieronder te reageren op ons nieuwe Mama forum!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme