Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 9 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek: stellen die samen reizen, hebben een beter seksleven

Mócht je nog een excuus zoeken voor een fijn tripje, dan hebben we die bij deze voor je gevonden. Samen op reis gaan doet namelijk wonderen voor je seksleven. Heeft de wetenschap allemaal voor ons uitgezocht. 

Seksleven

Zo’n vakantie kan altijd twee kanten op gaan: of jullie hebben twee weken lang knetterende ruzie, óf een knetterend seksleven. Mits niet al je aandacht wordt opgeslokt door kroost dat je aan het zwembad nauwlettend in de gaten moet houden, uiteraard. Over het algemeen geldt echter dat koppels die regelmatig samen op reis gaan veel tevredener zijn over hun seksleven dan stellen die dat zelden of nooit doen.

Intimiteit

Om het nog specifieker te maken: 63% van de ondervraagden zegt dat een weekendje weg veel meer doet voor de romantiek dan een cadeau. Van de ondervraagden die samen reizen, zegt grofweg 83% dat de romantiek nog leeft in hun relatie. 1 op de 4 stellen zegt dat hun seksleven is verbeterd als ze samen op reis zijn geweest en van hen zegt weer 40% dat die verandering blijvend is. Sterker nog: voor 59% is ‘initmiteit’ een van de belangrijkste redenen om er samen op uit te gaan.

Nieuwe liefde

En dat is allemaal niet zo verwonderlijk. ‘Nieuwe ervaringen activeren het beloningssysteem in de hersenen. Dat is hetzelfde gedeelte van de hersenen dat wordt aangesproken als je net een nieuwe liefde hebt. Of je nou samen gaat pottenbakken of wildwaterraften – het dopamine-systeem activeren terwijl jullie samen zijn, brengt de opwinding terug die je ook voelde op jullie eerste date’, schrijft The New York Times.

Zo lang je maar niet een retourtje Temptation Island boekt, maar dat had je zelf vast ook al bedacht.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Onderzoek: stellen die samen reizen, hebben een beter seksleven
Sluiten