Onderzoek: van dit standje krijgen stellen de meeste stress

Mensen doen vaak spottend over het missionaris-standje, maar eerlijk: dit standje is natuurlijk niet voor niets de gedoodverfde favoriet. Acrobatische capriolen in bed maken veel stellen juist alleen maar nerveus. 

Standje 69 staand

De Amerikaanse drogisterijketen deed onderzoek naar welk standje mensen de meeste angst inboezemt. En het antwoord wat daaruit naar voren kwam is niet meer dan terecht, want: levensgevaarlijk. Het is standje 69, maar dan staand, dus jij met je benen over zijn schouders. Precies: er zijn mensen die om minder lulliger redenen in het ziekenhuis eindigden.

Kruiwagen

Van de ondervraagden vindt 56,8% van de vrouwen en 47,2% van de mannen dit veruit het meest zenuwslopende standje. Op no.2: anale seks. Het zal je niet verbazen dat vooral vrouwen (54,5%) de rillingen krijgen van deze positie (tegenover 30,5% van de mannen). Op nummer drie: de kruiwagen. Ook weer vooral ongeliefd onder vrouwen (24,8% tegenover 18,2% van de mannen) en we snappen wel waarom want echt genieten is er natuurlijk niet bij als je in een soort halve handstand je triceps staat te trainen.

Comfortzone

Natuurlijk werd ook meteen naar de meest relaxte standjes geïnformeerd. Dat dat zijn de good ol’ missionaris, de cowgirl en doggystyle. Niks mis mee natuurlijk, maar verandering van spijs doet eten. Seks- en relatiedeskundige Annabelle Knight drukt stellen op het hart af en toe toch uit de comfortzone te stappen.

In de kroonluchters

‘Afwisselen zorgt ervoor dat de boel levendig en fris blijft. Je hoeft echt niet iedere keer in de kroonluchters te hangen, maar het is bewezen dat af en toe iets nieuws proberen je algehele verlangen en libido een boost geeft.’ Annabelles tip: maak een lijstje van drie standjes en/of scenario’s die je een keer wil proberen, dan vind je altijd wel een paar overeenkomsten. Maar wel een beetje oppassen met die halsbrekende toeren hè?

Net Doctor

Reageer op artikel:
Onderzoek: van dit standje krijgen stellen de meeste stress
Sluiten