Onderzoek wijst uit: kinderen piekeren de hele dag

Een opvallend nieuwtje vandaag dat we toch even met jullie willen delen. RTL nieuws meldt dat de meeste kinderen in de leeftijd van tien en elf jaar zich de hele dag zorgen maken, en daarom lang piekeren. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek Iets wat kinderen eigelijk niet zouden moeten doen.

De kinderen zijn bang dat het slecht gaat met hun ouders, familie en vrienden. Het onderzoek werd gedaan onder 700 kinderen van verschillende scholen. Onderzoekers vroegen hen hoe vaak zij zich zorgen maakten en over wie dan precies. Dertig procent van de kinderen zegt dat als ze eenmaal beginnen met piekeren, ze daar moeilijk mee op kunnen houden. Dat is ook de reden waarom 40 procent van deze kinderen zich slecht kan concentreren op hun schoolwerk.

LEES OOK: In slaap vallen zonder piekeren of woelen? Eet dan dit voordat je gaat slapen

Zijn Nederlandse kinderen wel zo gelukkig?

Volgens de ondervraagde kinderen kunnen volwassenen hen helpen om hun zorgen te verlichten, namelijk door naar ze te luisteren en ‘aardig te zijn’. Hoewel uit een eerder onderzoek is gebleken dat Nederlandse kinderen het allergelukkigst zijn, gaat dat niet altijd op. Waar het misgaat, wordt nu onderzocht door TNO. Het onderzoeks- en adviesbureau wil weten welke situaties voor die vele piekermomentjes bij kinderen zorgen, zodat er wat aan gedaan kan worden.

Maak de wereld een beetje mooier. Dit is waarom je elke dag een compliment zou moeten geven

RTL Nieuws

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: kinderen piekeren de hele dag
Sluiten