Ooit gehoord van de One Year Itch? Vooral vrouwen hebben er last van (arme mannen)

Om de zoveel tijd bereik je in je relatie een punt waarop je merkt dat er dingen veranderd zijn. Zo is misschien de Seven Year Itch wel het meest bekende: dit is de tijd waarna de meeste huwelijken klappen. Maar wist je dat je na een jaar vaak al op een belangrijk kantelpunt komt? De One Year Itch, noemen onderzoekers die.

Minder spannend

Dit heeft alles te maken met je seksleven. De eerste maanden bespring je elkaar soms meerdere keren per dag en dat zwakt langzaam af naar een aantal keer per week. Dan is het aan jou om het leuk en spannend te houden. Volgens nieuw onderzoek is dat best lastig, want veel vrouwen zijn na een jaar verveeld als het om de avontuurtjes tussen de lakens gaat.

LEES OOK: 7 x dit is wat er met je lichaam gebeurt als je geen seks meer hebt

Kinderen zijn de boosdoener

Wetenschappers van de universiteit van Southampton hebben voor het onderzoek 11.508 deelnemers onderzocht die allemaal in een lange relatie zitten. 6.669 was vrouw, 4.839 man. Opvallend dat de vrouwen die een jaar of langer in een relatie zaten, vier keer meer verveeld waren geraakt wat betreft hun seksleven. Zo zou het ze niet uitmaken of ze überhaupt seks hebben, of dat ze wel een steamy nacht hebben met hun partner. De reden? De kinderen. Een groot deel van de vrouwen met kinderen onder de vijf gaf aan dat haar libido flink is gezakt nadat ze moeder werd.

Andere interesses

Overall zei 34 procent van de vrouwen hun interesse in seks te hebben verloren, tegenover 15 procent van de mannen. Uit de onderzoeksresultaten bleek de hoofdreden hiervoor te zijn, dat zowel de mannen als de vrouwen verkeerde ervaringen met seks als reden opgaven. Een andere reden voor de matige interesse in seks is voor vrouwen dat ze op seksueel gebied andere dingen fijn vinden dan hun partner.

Makkelijker over seks praten

Volgens hoofdonderzoeker Cynthia Graham hebben vrouwen minder interesse in seks, maar vinden de lengte van de relatie en de communicatie met hun partner daarentegen wel heel belangrijk. Wat vrouwen daarnaast ook belangrijk vinden is het praten over seks. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen daarom ook makkelijker over seks praten dan mannen.

Gemiddeld hebben mensen tussen de 18 en 29 jaar 112 keer per jaar seks. De mensen tussen de 30 en 39 hebben gemiddeld 86 keer per jaar seks en koppels tussen de 40 en 49 jaar hebben de minste avontuurtjes tussen de lakens, namelijk gemiddeld zo’n 69 keer.

Huh, wat? Nickelodeon-seks? Ja, en de kans is groot dat jullie het ook doen

Daily Mail

Reageer op artikel:
Ooit gehoord van de One Year Itch? Vooral vrouwen hebben er last van (arme mannen)
Sluiten