Eva Dusch
Eva Dusch Body april 21, 2016

Je gelooft nooit wie de foto van deze zieke moeder en dochter maakte

Het moederschap is de meest dankbare ‘baan’ ooit. Maar de schaduwkant is er ook, zoals zorgen voor je kind met hevige griep. Alles behalve een fotowaardig moment zou je denken. Totdat je deze foto ziet, nota bene geschoten door het 5-jarige zoontje van deze moeder.

We zien de 30-jarige fotografe en blogster Kelli Bannister uit Australië, knuffelend met haar jongste dochter Summer van twintig maanden oud. Beide zijn gevloerd door de griep, evenals haar twee oudste kinderen. En elke moeder kent vast dat moment: je haar zit voor geen meter, je voelt je allerbelabberst en wil het liefst jezelf opkrullen onder de dekens. De wereld kan je even gestolen worden. Maar tegelijkertijd wil je er ook alles aan doen om je kind(eren) weer beter te doen voelen.

En toen… flits!

Futloos en vermoeid besloot Kelli samen met haar huilende baby onder de douche te kruipen, om haar te kalmeren. Een kwartier lang bleven ze tegen elkaar aan knuffelen. Op dat moment kwam haar oudste zoon Taj haar smartphone brengen omdat ze een bericht had ontvangen. Maar wat ze niet door had was dat het jongetje een aantal foto’s van zijn moeder en zusje had genomen.

Pas dagen later kwam ze de foto’s weer tegen en was in shock. Had haar zoon dit écht geschoten? ‘Eén foto was zo rauw en eerlijk. Ik begon er een beetje mee te spelen op de Photoshop Express app en besefte toen pas hoe speciaal dit beeld was. Een moment van pure uitputting, maar ook de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en kind.’

Support

Kelli was in dubio of ze de foto online zou plaatsen, maar ze hoopt hiermee andere moeders, die er soms ook even helemaal doorheen zitten, een hart onder de riem te kunnen steken. Zo laat ze op haar Facebook weten: ‘Ik twijfelde of ik de foto zou plaatsen of niet, maar dit moment is de realiteit, het is rauw en absoluut een van de mindere kanten van het moederschap, waar elke moeder vroeg of laat mee te maken krijgt. Dat moment waar niets of niemand je op voor kan bereiden, dat moment waarin je jezelf compleet geeft om ervoor te zorgen dat je kindje zich weer snel goed zal voelen. Elke traan doet je hart nog meer breken en je zou niets liever willen dan dat jij de pijn over kon nemen van je kindje.’

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Over de griep gesproken: Deze 7 mythes mag je dus vergeten>

Reageer op artikel:
Je gelooft nooit wie de foto van deze zieke moeder en dochter maakte
Sluiten