Ongelooflijk! Deze lullige opmerkingen kregen jullie deze week te horen

Sommige opmerkingen kunnen gewoon écht niet. Maar helaas worden ze toch gemaakt. Bij Famme selecteren we elke week een aantal – op z’n zachtst gezegd – lullige opmerkingen die jullie met ons delen. Om ze vervolgens met open mond te lezen. Ongelofelijk!

Een selectie van wat jullie ons deze week stuurden:

[STAP stap=”1″]

Eigen keuze

Kim: ‘Vlak voor een ongeplande keizersnede toen ik werd klaar gemaakt voor de OK begon ik te huilen (baby in stuit, keuze moest snel gemaakt) van de spanning, waarna de verpleegster zegt ‘wat zit je nou te piepen, je kiest hier toch zelf voor’. Zo bot!’

[STAP stap=”2″]

Toch wel weg laten halen?

Vera: ‘Ik ben inmiddels 19 weken zwanger van onze dochter. Toen collega’s hier lucht van kregen (en van het feit dat het niet gepland was) kreeg ik de vraag, toen ik eerder weg mocht vanwege een afspraak met de verloskundige, en wat ga je doen? Ga je het toch maar weg laten halen?’

Je hart durven luchten

[STAP stap=”3″]

Zou je dat nu wel doen?

Gonnie: ‘Onze mooie meid is geboren na een tal van onderzoeken en uiteindelijk IVF, dus voor ons een zeer bewuste keuze. De reactie van naaste familie van mijn man (18 jaar ouder met twee kids van 11 en 15 jaar): ‘Jee, moet dat nou? Zou je dat nou wel doen met jullie huishouden?’ En het nu wel gek vinden dat het contact nu wel drastisch verminderd is.’

[STAP stap=”4″]

Spekbenen

Gonnie: ‘Op het consultatiebureau zei ik tegen de arts dat mijn dochter de vorige keer erg last heeft gehad van haar injectie. Zijn reactie: ‘Als je niet goed in de spier spuit, dan heb je meer last. Tja ze heeft ook wel spekbenen…’

LEES OOK: Mijn bevalling was heel heftig en het is tijd om dat te delen #genoeggezwegen

We kregen van een Famme-lezeres de tip om eens een kijkje te nemen op de website van de Geboortebeweging: en website waar vrouwen hun (nare) ervaring met hulpverleners tijdens hun zwangerschap of bevalling delen, die vinden dat ze hier genoeg over gezwegen hebben. Wat een goed initiatief! Een aantal voorbeelden van reacties van deze website vind je hieronder. Over lullige opmerkingen gesproken…

[STAP stap=”5″]

Allemaal alleen

Anoniem: ‘De verpleegster in het ziekenhuis: ‘Jij wilt toch morgen naar huis? Dan moet je het wel allemaal zelf kunnen, hoor’ De rest van de nacht kwam ze niet meer. #genoeggezwegen’

[STAP stap=”6″]

Alleen

Anoniem: ‘Ik had heel veel pijn tijdens de keizersnede, maar niemand ging erop in. Er stonden zo’n 9 mensen om me heen, maar ik heb me nog nooit zo alleen gevoeld. #genoeggezwegen’

[STAP stap=”7″]

Groot raadsel

Anoniem: ‘Mijn dochter mocht meteen bij me na de keizersnede, beloofden ze me. Tenzij er iets helemaal mis zou zijn. Na 30 minuten mocht ik haar heel even vasthouden, waarna ze haar meteen weeg bij me weghaalden. Achteraf bleek er niks mis met haar te zijn, waarom ze dan weg moest is nog steeds een raadsel. #genoeggezwegen’

Een editie van de lullige uitspraken-rubriek gemist? Hier lees je ze allemaal terug.

Reageer op artikel:
Ongelooflijk! Deze lullige opmerkingen kregen jullie deze week te horen
Sluiten