Redactie
Redactie Mind 29 apr 2015

Ongelooflijk: vrouw met borstkanker geeft zoontje borstvoeding

Zo bijzonder: bij de onderstaande moeder werd halverwege haar zwangerschap borstkanker in stadium III geconstateerd. Fotograaf Kate Murray maakte indrukwekkende foto’s na de geboorte, terwijl de moeder haar pasgeboren zoon borstvoeding geeft.

Borstafwijkingen komen bij zwangere vrouwen vaak voor. Er wordt geschat dat het bij één op de tienduizend zwangere vrouwen daadwerkelijk om borstkanker gaat. Een kleine kans en een behandeling is mogelijk. In het geval deze vrouw heeft ze een chemokuur ondergaan tijdens haar zwangerschap en moest één van haar borsten worden geamputeerd.

Kracht

Fotograaf Kate deelde de foto’s op haar Facebookpagina (die nu om onbekende redenen onbereikbaar is) met een prachtig onderschrift: ‘dit is de definitie van kracht, liefde en pure schoonheid. Bij 36 weken werd de bevalling opgewekt om ervoor te zorgen dat de moeder meer behandelingen kon krijgen. Er werd een jongetje geboren, klaar om aan de wereld te laten zien wat voor kracht hij heeft geërfd van zijn sterke moeder.’ Kate vraagt om te blijven bidden voor de familie, zodat zij hun pad richting de toekomst samen kunnen volgen.

Borstvoeding

De foto’s zijn heftig maar prachtig tegelijkertijd. Toen de jongen voor het eerst – op eigen kracht – borstvoeding kreeg, werd de kamer stil en gevuld met emoties. Kate: ‘met borstvoeding krijg je zo’n speciale band. Dit moment doet mijn hart zowel breken als smelten. Ik voel me vereerd dat ik deze vrouw samen met haar familie heb mogen ontmoeten en dat ze mij gevraagd heeft om deze dierbare momenten vast te leggen.

Lees ook het verhaal over borstkanker van deze moedige fotograaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ongelooflijk: vrouw met borstkanker geeft zoontje borstvoeding
Sluiten