Online daten? Let dan even hierop

Ga je online je kansen wagen op Tinder, Pepper of een andere datingsite? Dan gebruik je als profielfoto natuurlijk die perfecte selfie en vermeld je vooral even die dikke promotie die je laatst gemaakt hebt. Ho stop, dat moet je dus vooral níet doen, volgens nieuw onderzoek.

De studie, gepubliceerd door de Britste uitgeverij Routledge, keek naar online datingprofielen. In hun research namen de onderzoekers profielen mee met perfect gestylde foto’s en een opsomming van successen en prestaties, en wat meer bescheiden profielen.

Vlekkeloos

Deze profielen lieten ze zien aan 316 online daters met de vraag: wat vinden jullie? Wat blijkt: de minder ‘opschepperige’ profielen werden beter gewaardeerd dan de ‘perfecte’ kandidaten. Hoe geposeerder en vlekkelozer het profiel was, des te onbetrouwbaarder kwam de single over.

selfie

Imperfectie

Nuchter, bescheiden en ‘gewoon jezelf’ zijn werkt het meest in je voordeel bij online daten, zeggen de onderzoekers. Met een té perfect profiel maak je een neppe, onbetrouwbare indruk. Oftewel, omarm je imperfecties en deel gewoon die oncharmante foto waarbij je die hamburger in z’n geheel in je mond duwt.


Hou op, schei uit: 13 dingen die single dertigers absoluut niet meer willen horen.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Online daten? Let dan even hierop
Sluiten