Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 7 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Online daten? Let dan even hierop

Ga je online je kansen wagen op Tinder, Pepper of een andere datingsite? Dan gebruik je als profielfoto natuurlijk die perfecte selfie en vermeld je vooral even die dikke promotie die je laatst gemaakt hebt. Ho stop, dat moet je dus vooral níet doen, volgens nieuw onderzoek.

De studie, gepubliceerd door de Britste uitgeverij Routledge, keek naar online datingprofielen. In hun research namen de onderzoekers profielen mee met perfect gestylde foto’s en een opsomming van successen en prestaties, en wat meer bescheiden profielen.

Vlekkeloos

Deze profielen lieten ze zien aan 316 online daters met de vraag: wat vinden jullie? Wat blijkt: de minder ‘opschepperige’ profielen werden beter gewaardeerd dan de ‘perfecte’ kandidaten. Hoe geposeerder en vlekkelozer het profiel was, des te onbetrouwbaarder kwam de single over.

Imperfectie

Nuchter, bescheiden en ‘gewoon jezelf’ zijn werkt het meest in je voordeel bij online daten, zeggen de onderzoekers. Met een té perfect profiel maak je een neppe, onbetrouwbare indruk. Oftewel, omarm je imperfecties en deel gewoon die oncharmante foto waarbij je die hamburger in z’n geheel in je mond duwt.


Hou op, schei uit: 13 dingen die single dertigers absoluut niet meer willen horen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Online daten? Let dan even hierop
Sluiten