Wat je volgens onderzoek NIET in je online dating profiel moet zetten

Het digitale tijdperk maakt je wereld kleiner. Hoezo moet je uitgaan om een leuke man tegen te komen? Online daten maakt dat we achterover gezakt met een wijntje kunnen doen waar we het beste in zijn. Mannen keuren.

Maar hoewel online daten erg fun, spannend en gezellig kan zijn, gaat het niet altijd van een leien dakje. Het begint al bij het creëren van je bio. Want wat deel je wel en juist niet? Weke foto’s maken een goede eerste indruk. En is een leugentje om eigen bestwil gedoogd?

Red flags

Om antwoord te geven op deze knagende vragen is er een uitgebreid onderzoek opgezet. Tijdens deze studie werden 1000 Britten ondervraagd om erachter te komen welke elementen er in iemands datingsprofiel aantrekkelijk zijn en wat juist rode vlaggen oproept. We hoeven je niet uit te leggen dat vieze en onbeschofte grapjes in het verkeerde keelgat van de participanten schieten. Een beetje humor en zelfspot wordt gewaardeerd, maar online daters moeten niet overdrijven.

Een ander puntje is het gebruik van emoji’s. Maar liefst 80 procent van de ondervraagden gaf aan dat emoticons een grote afknapper zijn. Maar het meest cruciale element is toch wel de categorie foto’s. Een profiel zonder foto’s wordt simpelweg genegeerd. En onvolledige foto’s – waar je dus niet van top tot teen opstaat – worden als onbetrouwbaar beschouwd. Evenals kiekjes met filters, zoals de bloemenkroon en hondenoortjes.

Lees ook: Terug in de tijd: zó ging daten er in de jaren 50 aan toe

Gouden tips

Groepsfoto’s wekken flink wat verwarring op, want welke man uit dit mega grote vriendengroepje is nu de online dater? Yes, het is goed om te showen dat je sociaal bent, maar zorg ook voor foto’s waar je in je eentje op straalt. En wat moet je nog meer doen om matches te scoren? Toon je levensstijl! Een mix van recente(!) foto’s van sportwedstrijden, fitnessscholen, vakanties en huisdieren vallen juist wel in de smaak.

Kortom; laat jezelf van je beste kant zien. Je hebt immers maar één kans om indruk op iemand te maken. En vice versa natuurlijk! Is er sprake van een match? Dan is ontstaat de volgende uitdaging. Wat ga je in godsnaam zeggen? Vermijd de standaard “Hey, alles goed?”, maar toon oprecht interesse. Stel een vraag over zijn/haar profiel of maak een opmerking over een foto. Een vleugje brutaliteit – wees niet aso! – én gevoel voor humor doen wonderen!

Lees ook: Dit is hoe het is om als gescheiden moeder aan online daten te doen

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Wat je volgens onderzoek NIET in je online dating profiel moet zetten
Sluiten