Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 27 mei 2016

9 x waarom je niet zonder je BFF-buurvrouw (die zelf ook moeder is) kunt

Een buurvrouw én goede vriendin die óók nog moeder is! Maaike vindt dat eigenlijk iedereen zo iemand zou moeten hebben (ha Valerie!)…

[STAP stap=”1″]

Ze ziet alles

‘Gaat ie goed?’, whatsappt ze. Ja, buuf ziet, in tegenstelling tot een verre vriend, alles. Ook als je even verzonken in gedachten je hond uitlaat; you’ve had a bad day, alles liep in de soep vandaag.

[STAP stap=”2″]

Koffie?

Ze ziet niet alleen alles, ze weet ook dat koffie niet voor niks een ‘bakkie troost’ heet. En kort nadat je chagrijnig voorbij waggelde, zit je dan ook met een beker dampende koffie. Even je ei kwijt.

[STAP stap=”3″]

Ze is er, ook in kleine noodgevalletjes

Mijn dochter is een keer door een lieve buuf (ha Sabine!) naar de eerste hulp gereden. Maar buufs zijn er ook in kleine noodgevalletjes. Zoals: je moet naar de apotheek. En je kind is zo kapotmoe, dat je zeker weet dat zo’n typische apotheekwachtrij voor jullie allebei zal uitlopen op een nachtmerrie. Daar is de buuf: ‘Zet haar maar even bij ons neer.’

[STAP stap=”4″]

Ze is soms de Albert, maar dan gratis

Whatsappje uit de supermarkt: ‘Jullie koffie was toch op? Zal ik even een pak voor je meenemen? Welk merk drinken jullie?’ En dat ze dan meteen twee pakken haalt. Zodat je een voorraadje hebt. En hoeveel het kostte? Dat ‘weet ze niet meer, hoor’.

[STAP stap=”5″]

Gat in de gezinsplanning? Buuf to the rescue

Ik heb weleens een enorm gat in mijn planning gehad. Een vrij ernstige; zowel ik als mijn lief konden ons meisje niet naar school brengen. Daar is buuf: waar er twee naar school kunnen, kunnen er ook drie naar school. Zelfs al zijn het verschillende scholen. Dat lost buuf wel op. Heldin. Hup, om halfacht zat mijn dochter daar aan de ontbijttafel.

[STAP stap=”6″]

Er is iets op? Joh, kom maar halen

Mi casa es su casa, mi chocopasta es su chocopasta.

[STAP stap=”7″]

O jee, een ouderavond, vergeten…

Waar haal ik zo snel een oppas vandaan? ‘Buuf, heb jij vanavond twintig minuutjes over?’

[STAP stap=”8″]

Hebben?

Ken je dat, je hebt een hele stapel magazines liggen en ze waren zo leuk? Maar ja, je gaat ze niet meeslepen naar een vriendin ergens in een andere stad? Buuf is er blij mee en trouwens: zij heeft ook nog een hele stapel voor jóu liggen. En by the way, nu je er toch bent, die zonnebrand, is die iets voor jou? Haar kids reageren er niet goed op. Andersom: ja, heb jij dan nog iets aan dit vest van mij? Ik draag het toch niet.

[STAP stap=”9″]

Vakantietijd

Kranten, kliko, katten, waar zouden we zijn zonder buufs…


Beter een goede buur dan een verre vriend, lees hier maar >

Reageer op artikel:
9 x waarom je niet zonder je BFF-buurvrouw (die zelf ook moeder is) kunt
Sluiten