florine duif
florine duif Persoonlijk 24 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

7 onmisbare mensen in het leven van elke moeder (maar echt…)

De uitspraak ‘it takes a village to raise a child’ bestaat niets voor niets. Want je kunt best prima in je eentje moeder zijn, maar wat hulp hier en daar is onmisbaar. Zo ziet de ideale hulptroep van elke moeder eruit.

1. Koen de koffiejongen

Niet dat ‘ie intens knap is of zo. Het is meer dat Koffiejongen Koen alvast je favoriete bakkie klaar zet als hij je verwilderd aan ziet komen lopen. “Een soja latte met een dubbele espresso voor mevrouw!” Kijk, die Koen weet wat ‘ie moet doen. Heerlijke vent.

2. Karin de Kapper

Alleen aan Karin durf je je haar toe te vertrouwen en dus maak je voor haar tijd. En dan schenk ze ook nog een lekker bakkie voor je in of – nog beter en ook al is het drie uur ‘s middags – een lekker een glas wijn. En dan die hoofdmassage en dat luisterende oor. Karin, we love you!

3. Lieve Linda van de crèche

Je betaalt ervoor, dus ergens ga je ervan uit dat ze je kind goed verzorgt. Wat je alleen nog weleens kan vergeten, is dat zij een van de zwaarste banen heeft die er bestaan. De hele dag ontelbare luiers verschonen en snotneuzen afvegen; ga er maar aanstaan. En toch komt jouw kind elke keer weer blij en verzorgd thuis. Thanks Lin!

LEES OOK: verslaafd aan chocolade? Dat ligt niet aan jou!

4. Suzy Supermoeder a.k.a. je eigen moeder

Wanneer je zelf een kind krijgt, is de kans groot dat de band met je moeder sterker wordt. Zij heeft immers ook een kind of wat opgevoed dus kan ze je altijd tips geven. En het is je moeder, dus je neemt ze ook nog van haar aan. En natuurlijk is oma ook altijd bereid om op te passen of bij te springen. Kortom, zuinig zijn op je lieve moedertje. Voor iedereen die spijtig genoeg geen moeder meer heeft: moederfiguren zijn vaak dichterbij dan je denkt,

5. Single Saartje a.k.a. je kinderloze vriendin

Door haar voel je je af en toe weer even dat meisje van vroeger en geen moeder. Niet dat je dit niet wilt zijn, maar Saartje heeft een bepaalde energie die je gewoon soms mist. En daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. Dus kom op, trek wat leuks aan en duik vanavond lekker met Saar de kroeg in.

6. Barry de Boodschappenbezorger

Eigenlijk geen uitleg nodig, toch? Boodschappen doen hoort bij het leven, maar er is niets mis mee op dit zoveel mogelijk op een makkelijke manier – lees: online – te doen. Scheelt tijd en een hoop gesjouw.

7. Je partner

Voed je je kinderen samen op met een partner, dan weet je hoe fijn dit – meestal – is. Een gezin runnen wordt niet voor niets vergeleken met het managen van een bedrijf, en dan is het wel zo prettig als je de taken kunt verdelen. En om samen te genieten van het product dat jullie hebben neergezet. Om trots op te zijn!

Dan heb je ook nog de vriendinnen die je erbij krijgt als je eenmaal moeder bent. Vallen overigens ook onder de noemer ‘support’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
7 onmisbare mensen in het leven van elke moeder (maar echt…)
Sluiten