Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 28 sep 2015

Onmogelijke keuze: dochter kwijtraken óf te vroeg bevallen van drieling

De Australische Chloe Dunstan (22) heeft voor een ontzettend moeilijk dilemma gestaan: óf haar dochtertje kwijtraken, óf alle drie haar kindjes al met 28 weken ter wereld brengen. Bij de laatste optie was het mogelijk dat haar baby’s het geen van drieën zouden overleven…

De kleine Pearl, het enige meisje van de drie, kreeg niet genoeg zuurstof in haar moeders buik waardoor haar leven in gevaar kwam. Met de twee jongens was daarentegen niets aan de hand. Wonderbaarlijk genoeg beviel Chloe op 3 juli dit jaar van haar drie kinderen.

Beademing

Na de bevalling bleek dat de kleine Pearl behalve een zuurstof tekort, ook een longbloeding, een kleine hersenbloeding en een infectie had. Het meisje woog maar 690 gram. ‘We maakten ons de eerste weken ontzettend veel zorgen over haar. Vooral toen ze nog aan de beademing lag vreesden we voor haar leven’, vertelt Chloe aan Daily Mail Online.

Schuldgevoel

Het was geen makkelijke beslissing voor de jonge moeder: ‘Ik voelde me heel erg schuldig over de jongens, ze groeiden zo goed. Maar Pearl had het nooit overleefd als ik niet zo vroeg was bevallen van alle drie, dus spijt zal ik er absoluut niet van hebben. Natuurlijk heb ik er over nagedacht om Pearl te laten gaan zodat haar broers in goede gezondheid ter wereld zouden komen, maar nu ik haar gezond en wel in mijn armen heb moet ik er absoluut niet aan denken haar niet in mijn leven te hebben.’

Weer thuis

Chloe en haar drie wondertjes zijn inmiddels gezond en wel thuis. Op 4 september mochten de jongetjes naar huis en twee weken later werd ook Pearl ontslagen uit het ziekenhuis.

Wil je reageren op dit bericht? Dat kan op onze Facebook >

Hier lees je waarom prematuurbaby’s zo ontzettend inspirerend zijn >

Reageer op artikel:
Onmogelijke keuze: dochter kwijtraken óf te vroeg bevallen van drieling
Sluiten