Redactie
Redactie Persoonlijk 17 nov 2017

7 x waarom het heel goed is om af en toe onredelijk uit te vallen tegen de andere helft

Eerder publiceerden we een overtuigend lapje tekst over waarom het heel goed is om af en toe tegen je kind(eren) te schreeuwen. Wat een geruststelling! Maar het kan nog beter: het blijkt ook heel nuttig te zijn om af en toe ongenuanceerd tegen de wederhelft tekeer te gaan. Hallelujah!

Wie vindt dat alles wat Famme publiceert volgens zuiver wetenschappelijke maatstaven bewezen dient te zijn, doet er verstandig aan niet verder te lezen. Wie denkt ‘joh, die wetenschap kan best een scheutje menselijkheid gebruiken’: dit artikel is voor jou geschreven.

Want het enige wetenschappelijke bewijs dat voor onderstaande redenen aan te voeren is, is mijn eigen ervaring. Want als het gaat om ongenuanceerd- en onredelijk zijn, heb ik daar in de loop der jaren een flinke schat aan ervaring aan opgebouwd, kan ik je zeggen. Inmiddels ben ik al bijna tien jaar samen met een man die dat – niet per se uit vrije wil – op de koop toeneemt, de schat. Niet alleen omdat er niets anders op zit, maar ook omdat het wel degelijk voordelen voor mij, hem en onze innige verkering met zich meebrengt.

1. Het houdt de ander scherp

Als ik nooit af en toe op een onverwacht moment tegen hem uit zou vallen, zou ‘ie allang ingesukkeld zijn. ‘Gesneuveld door voorspelbaarheid’, zou er als reden van onze scheiding op de stippellijn ingevuld kunnen worden. Vooral het feit dat ‘ie niet precies weet wanneer de onredelijkheid kan toeslaan, is de sleutel tot succes. Kortom: hij staat de hele dag in de ‘aan’ stand.

2. Het enige wat erger is dan onredelijkheid, is saaiheid

Godzijdank kan ‘ie me daar nooit van betichten.

3. Het houdt je relatie spannend

Zie #1 en #2.

4. De wederhelft wordt er communicatief zeer vaardig van

Ik durf er mijn linkerarm om te verwedden dat mijn vriend aanzienlijk minder ad rem, grappig en moorddadig gevat geweest zou zijn als ik ‘m niet zo vaak aan verbale vuurproeven zou onderwerpen.

5. Ik voel me na een uitbarsting altijd stukken beter

En daar heeft de vriend op zijn beurt natuurlijk ook profijt van. Tenminste, als ‘ie niet huilend in een hoekje zit omdat ik net echt hele gemene dingen geroepen heb.

6. Van je gevoelens opkroppen is nog nooit iemand beter geworden

En een relatie al helemaal niet.

7. Elke keer dat je het weer goedmaakt, wordt het onderlinge vertrouwen versterkt

Laten we het erop houden dat de vriend en ik elkaar inmiddels tot op het bot vertrouwen.

Wist je dat de wetenschap een mening heeft over wat het beste tijdstip op de dag is om ruzie met je partner te maken? Ja dus, wel dit moment.

Reageer op artikel:
7 x waarom het heel goed is om af en toe onredelijk uit te vallen tegen de andere helft
Sluiten