Susan Dalstra
Susan Dalstra Eten 2 mrt 2018

Op deze manier kom je nooit meer thuis met een onrijpe avocado

Er zijn natuurlijk ergere dingen in de wereld, maar thuiskomen met een avocado waarmee je iemand een hersenschudding kan slaan, behoort toch wel tot een van de teleurstellingen des levens. Tenzij je op dat moment toevallig net iemand heel graag een hersenschudding wil slaan (dat kan, toch?). 

Pulp

Hoe cliché ook: we zijn dol op avocado. Vooral de geprakte variant op toast. Eitje erbij, stukje zalm, zit je meteen lekker aan je omega’s. Ware het niet dat we negen van de tien keer een avocado in huis halen waar je precies niks mee kan. Het ene moment zijn ze loeihard, het volgende moment zijn ze zo zacht dat er niet veel meer is over dan bruine pulp.

Knijpen

Om dit leed te voorkomen knijpen de meeste mensen even in een avocado voor ze hem in het winkelmandje leggen. Fout. Door erin te knijpen, wordt het fruit juíst beurs en bruin. Als je thuiskomt met een avocado die er bij het pellen uit ziet alsof er honkbal mee is gespeeld, komt dat omdat al je voorgangers in de supermarkt er in hebben geknepen.

Steel

Er is een veel betere manier om te ontdekken of een avocado eetrijp is. De truc: trek de steel een stukje omhoog. Is de kleur daaronder bruin? Dan is de avocado overrijp. Laat de steel niet los? Dan heb je een loeihard exemplaar te pakken dat nog even tijd nodig heeft om te rijpen. Alles daar tussenin is prima om je salade mee te vullen of je boterham mee te beleggen. En zo maken we de wereld weer een mooiere plek, één avocado per keer.

Mama Mia

Reageer op artikel:
Op deze manier kom je nooit meer thuis met een onrijpe avocado
Sluiten