Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 11 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Say what?! Volgens een voedingsdeskundige is ontbijten met een plak pizza gezonder dan met granola

Misschien begin je je dag net als menig mens met een grote kom granola. Je denkt dat dit gezond is, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Volgens een voedingsdeskundige is ontbijten met een plak pizza namelijk gezonder dan met granola.

Ontbijten met pizza

Chelsey Amer is een Amerikaanse voedingsdeskundige en ging op onderzoek uit. Ze keek naar het aantal calorieën in granola en in plak pizza. En wat bleek? De hoeveelheid calorieën komt overeen, hier zit dus vrijwel geen verschil in. Daarnaast heeft het stuk pizza meer voedingsvoordelen.

Je zult misschien van dit nieuws opkijken maar de hoeveelheid calorieën is echt niet anders. Granola eet je met wat yoghurt of melk en na 2 uur hoor je je maag vaak al snel knorren. Bij een stuk pizza is dit minder snel het geval. Je voelt je de hele ochtend vol en verzadigd, dit komt omdat er meer proteïne in zit en daar heb je meer aan vergeleken met suikers.

Ontbijt keuzes

Uiteraard is een stuk pizza niet het meest verantwoorde ontbijt ooit, maar al die granola’s zijn dit ook zeker niet. Er zit vaak behoorlijk veel suiker in en de consument wordt behoorlijk misleid door de healthy lijkende verpakkingen. Pizza bevat weliswaar meer vet, maar wel minder suiker vergeleken met granola. Juist door zoetigheid ervaar je een sugar rush (de behoefte aan meer suiker). Denk daarom twee keer na voordat je een ‘gezonde’ granola in de supermarkt uitkiest.

LEES OOK: Mmmm, deze pizza van aubergine is heerlijk én lekker laag in de calorieën.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Say what?! Volgens een voedingsdeskundige is ontbijten met een plak pizza gezonder dan met granola
Sluiten