Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 1 februari 2016

Ontroerend: Moeder hoort haar zoon’s hart kloppen in een ander kind

Het was voor moeder Heather Clark een emotioneel moment. Bijna drie jaar na de dood van haar zoontje Lukas, hoorde ze zijn hartslag weer. Dit keer in het lichaam van de vierjarige Jordan Drake.

In 2013 kwam de 7 maanden oude Lukas om. Ondanks haar verdriet, besloot Heather om de organen van Lukas te doneren om andere kinderen te helpen. Uiteindelijk kwam het hart terecht bij Jordan. Het meisje kampte met een aangeboren hartafwijking en bracht het grootste deel van haar leven door in het ziekenhuis, totdat ze op 22 juni 2013 een nieuw hart kreeg. Het hart van Lukas.

‘We zijn familie’

Afgelopen weekend ontmoette de twee families elkaar voor het eerst en kon Heather het hart van haar zoon horen kloppen in Jordan’s borstkas. Jordan vertelde aan de lokale tv-zender: ‘We zijn familie. We zijn vrienden. We hebben de familie weer samengebracht.’

De moeders hebben de intentie om elkaar op regelmatige basis te blijven zien. Een opname van Lukas’ hartslag is in een knuffeldier geplaatst, zodat Heather de hartslag van haar zoontje kan horen wanneer ze wil. Naast het leven van Jordan heeft Lukas nóg twee levens gered.

Bekijk het moment vanaf 1.55 minuten:

Annuska van Gemeren (34) weet als geen ander hoe belangrijk het is om je als donor te registreren. Zij gaf een deel van haar eigen lever aan haar zoon Mads, maar deze werd afgestoten. Daarna kreeg Mads (nu 3 jaar) de lever van een onbekende. Lees hier het ontroerende interview!

Reageer op artikel:
Ontroerend: Moeder hoort haar zoon’s hart kloppen in een ander kind
Sluiten