Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Kids 17 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Ontroerend: Vader schrijft een nieuw ‘rapport’ voor zijn dochtertje met autisme

Een meisje met autisme barste in tranen uit toen ze ook dit jaar weer een rapport vol onvoldoendes kreeg. Maar haar vader vond gelukkig een prachtige manier om haar op te vrolijken. 
Bij Sophie werd op 3-jarige leeftijd autisme vastgesteld. Zij volgt regulier onderwijs en daarnaast krijgt ze drie dagen in de week huiswerkbegeleiding na schooltijd. Alles om ervoor te zorgen dat ze goed mee kan komen op school. Het verdriet was dan ook groot toen ze voor het tweede jaar op rij een rapport met onvoldoendes had.

Shane Jackson vond het verschrikkelijk om zijn 9-jarige dochter Sophie zo van streek te zien. Hij besloot zelf een nieuw ‘rapport’ te schrijven, namelijk eentje met alle dingen waar ze goed in is. Op het lijstje staan onder meer: grappig, houdt van honden en: je bent natuurlijk de beste dochter ooit.

 

Vader Shane vertelt aan Huffington Post: ‘Ze is zo hard aan het werk en we hebben buiten school een geweldige vooruitgang gezien. Dus we waren als ouders erg positief en dachten dat er ook op school vooruitgang inzat. Maar toen kreeg Sophie haar rapport en ze was zo teleurgesteld. Ze huilde en zei: ‘Ik heb iedereen teleurgesteld’.  Wij wisten dat ze heel hard d’r best heeft gedaan en die inzet vonden wij belangrijk, los van wat er ook in het schoolrapport stond.’

‘Dat bracht mij op het idee om een rapport te maken dat alle dingen belicht die Sophie uniek en echt zichzelf maakt. Ze was er dolblij mee en is er sindsdien in jubelstemming van. Het had precies het effect waar ik op hoopte. Ik deel dit bericht nu op Twitter om andere mensen te laten zien dat ze niet de enigen zijn en er niet alleen voor staan’, aldus vader Shane.

bron: Huffington Post UK

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ontroerend: Vader schrijft een nieuw ‘rapport’ voor zijn dochtertje met autisme
Sluiten