Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 17 okt 2017

Tekentalenten opgelet: je kunt nu je eigen knuffel ontwerpen voor IKEA

Hoe tof zou het zijn als de tekening van je kind zou worden omgetoverd in een échte knuffel? Het kan werkelijkheid worden, met de tekenwedstrijd van IKEA. Het warenhuis is namelijk op zoek naar jong tekentalent (tot en met twaalf jaar), dat een knuffel kan ontwerpen voor de limited collectie die over de hele wereld verkocht zal worden.

Ontwerpwedsrtijd

Voor IKEA zijn kinderen de belangrijkste mensen die er bestaan, schrijven ze op hun website. Wist je dat in het Verdrag voor de Rechten van het Kind zelfs staat dat ieder kind het recht heeft om te spelen? En om te zorgen dat kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en vooral kunnen spelen, daagt IKEA alle kinderen van Nederland uit om knuffels te ontwerpen voor de SAGOSKATT-collectie. Elke jaar wordt deze wedstrijd internationaal gehouden en daaruit ontstaat een collectie van tien winnaars, tien knuffels dus die zijn ontworpen door de tien winnende kinderen.

LEES OOK: Waarom creatief en ongestructureerd spelen zo belangrijk is (en een kartonnen doos ultiem speelgoed)

Fantasie

Vorig jaar was de 10-jarige Koen Schnitker uit Nederland één van de tien winnaars. Hij ontwierp een groen monstertje met zes armen, dat wereldwijd te koop van bij IKEA. Een jury selecteerde tien bijzondere ontwerpen uit meer dan zeventig duizend inzendingen. Alles is mogelijk: van een vrolijke regenboog tot een leeuw met de naam tijger. De jury bestaat dit jaar uit Tooske Ragas en tekenexpert Jill Schirnhofer.

Meedoen?

Dat is heel makkelijk. Download hier het wedstrijdformulier, waar je honderduit over de tekening kunt vertellen. Leef je daarna uit op het ontwerp en lever beiden in bij een IKEA winkel bij jou in de buurt. Meedoen kan tot en met 7 november. Per winkel worden er vijf winnaars uitgekozen, en de geselecteerde ontwerpen worden door een internationale jury beoordeeld.

Donatie

De wedstrijd is onderdeel van Let’s Play For A Change. IKEA doneert de komende drie jaar ruim 45 miljoen euro aan zes partners (waaronder Unicef, Save the Children, WAR Child) die zich inzetten voor basisbehoeften van kinderen. Bij aankoop van IKEA speelgoed, en dus ook de door kinderen ontworpen knuffels, dragen bij aan dit goede doel.

12 briljante IKEA hacks die iedere ouder zou moeten kennen

IKEA

Reageer op artikel:
Tekentalenten opgelet: je kunt nu je eigen knuffel ontwerpen voor IKEA
Sluiten