Anne Broekman
Anne Broekman Lifestyle 16 februari 2017

Onze gebeden zijn verhoord: er komt een vervolg op ‘Love Actually’

Viel jij veertien jaar geleden ook als een blok voor de kerstfilm Love Actually, vol amoureuze verhaallijnen? Hang de vlag uit, want deze Britse kaskraker krijgt een vervolg. Vooruit, het is een eenmalige tv-special van tien minuten, maar dat mag de pret niet drukken.

De hamvraag is natuurlijk: hoe gaat het nu met de bekende, hartverwarmende personages? Het lieve jochie dat verliefd was op z’n klasgenootje dat ging emigreren, de premier die smoor werd op z’n medewerkster, de schrijver met liefdesverdriet die viel voor z’n Portugese huishoudster en ga zo maar door: het was verslavend en we kunnen niet wachten om te zien hoe het hen vergaan is. Regisseur Richard Curtis: ‘Ik heb nooit gedacht aan een vervolgfilm van Love Actually, maar ik dacht dat het wel leuk zou zijn om een special van tien minuten te maken over hoe het nu met iedereen gaat.’

Wij vragen ons nu vooral af:

1: Of Jamie (gespeeld door de beminnelijke Colin Firth) en zijn Portugese schone inmiddels kinderen hebben.

2: Of Karen (Emma Thompson) en haar man Harry (Alan Rickman) hun huwelijksproblemen hebben overwonnen nadat hij viel voor de charmes van een collega. Nou is acteur Alan Rickman helaas begin dit jaar overleden, dus we zijn benieuwd welke draai ze hieraan zullen geven.

3: Of Colin (Kris Marshall) De Ware heeft gevonden in the States. Want die Engelse chicks, daarmee wilde het niet vlotten.

4: Of Daniel (Liam Neeson) inmiddels een nieuwe vriendin heeft. Wellicht Carol, een schoolmoeder gespeeld door Claudia Schiffer, ‘toevallig’ het model op wie hij een crush had?

5: Of zijn stiefzoon Sam (Thomas Sangster) een knappe gozer is geworden én of hij stevige verkering heeft gekregen met zijn verre liefde Joanna.

6: Of premier David (Hugh Grant) en zijn lieftallige Nathalie nog steeds samen zijn, een big fat wedding hebben gehad die in alle tabloids heeft gestaan en nog steeds naar de vertederende schooloptredens van haar neefjes en nichtjes gaan.

7: Of Juliet (Keira Knightley) héél misschien toch voor de beste vriend van haar man heeft gekozen. Zijn liefdesbetuiging aan de deur was toch simpelweg onweerstaanbaar?

8: Of John (Martin Freeman) en Judy (Joanna Page) gestopt zijn met hun werk als body double voor seksscènes.

9: Of verkoper Rufus (Rowan Atkinson) nog altijd op immens ingewikkelde manier cadeaus inpakt. Vergeet het schepje rozenblaadjes niet!

10: Of zanger Billy Mack (Bill Nighy) nog hits heeft gescoord en zijn kleding voortaan aanhoudt op tv.

LEES OOK: 10 redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm allertijden is

Volgens de geruchten doen veel acteurs uit de eerste film opnieuw mee, zoals Keira Knightley, Colin Firth, Liam Neeson, Andrew Lincoln en Rowan Atkinson. De regisseur voegt toe: ‘We zijn heel blij en dankbaar dat zo veel van de originele cast mee willen doen – en het wordt zeker een nostalgisch moment als we allemaal samen komen en hun personages opnieuw gaan vormgeven.’ De tv-special heet Red Nose Day Actually en wordt op 24 maart uitgezonden op BBC One.

Het wordt weer lachen met die minions: De leukste familie- en kinderfilms die in 2017 in de bios komen

Bron openingsbeeld: Peter Mountain

Daily Mail

Reageer op artikel:
Onze gebeden zijn verhoord: er komt een vervolg op ‘Love Actually’
Sluiten