Erop uit 10 jul 2016 Marlies Jansen

Op deze geweldige campings heb jij als ouder ook vakantie!

Een win-win-situatie: dat is vakantievieren op een van deze toffe campings, vindt Marlies van Bijzondere Camping. Je kinderen hebben het er GE-WEL-DIG zonder disco’s of lawaaiig vertier, terwijl jij er helemaal tot rust komt.

[STAP stap=”1″]

Bootje varen

camping_de_roos__large-1
Camping de Roos ligt idyllisch aan de Vecht in het glooiende Overijsselse Vechtdal. Een zijtak van de rivier loopt over het terrein en dat betekent: bootje varen, zwemmen en spelen met zand op een veilig omheind strandje. Maar er is ook een speelveld om te voetballen, basketballen en tafeltennissen. Entertainment? Dat is er in de vorm waterdiertjes vissen of – spannend! – vleermuizen spotten. Jij geniet met je kinderen mee óf relaxt op je ruime kampeerplek. Fantastisch uitzicht gegarandeerd!

[STAP stap=”2″]

Eindeloos spelen

camping_la_vie_en_rose19__large-1

Gezellige marktjes in de omgeving, uitzicht op de Pyreneeën en een prachtige natuur waarin je kunt wandelen, paardrijden en bergbeklimmen: alleen daarom al ga je naar La Vie en Rose in Gascogne. Maar eigenlijk hoef je het terrein niet af. Het is onmogelijk dat je kind zich hier ooit verveelt: schommelen, glijden, volleyballen, basketballen, alles kan. Ze hebben zelfs een speelkamer tot hun beschikking, compleet met pingpongtafel, pooltafel en bordspellen. Jij droomt intussen fijn in de hangmat voor je leuk ingerichte Bell-tent of in de loungehoek.

[STAP stap=”3″]

Hele dagen buiten

De wildste tuin

Het is de droom van ieder kind: Netl de Wildste Tuin, vlakbij Giethoorn en de Weerribben. Bij deze camping is een natuurspeeltuin van maar liefst 100 voetbalvelden groot. Hutten bouwen, rollen van de duinen, met een liaanslinger over het water zwaaien, zweven aan de dubbele kabelbaan, verstoppertje spelen in de bamboejungle: óók je grotere kinderen hebben hier gegarandeerd plezier. Zwemmen kan trouwens ook, in het zwemwater met eilandjes en strandjes – en een relaxed strandpaviljoen. Klinkt het jou te dol in de oren? Dan wandel jij toch een fijn rondje over het Inspiratiepad?

[STAP stap=”4″]

Sportief en stoer

Camping Du Rivage

Het kleinschalige vakantiedomein Camping Du Rivage in Luxemburg is geknipt voor actieve/sportieve types. Alleen al vanwege de prachtige omgeving, waar je kunt mountainbiken, wandelen, kanoën en vissen. De laatste twee activiteiten kun je óók op de camping doen, die ligt namelijk aan de kronkelende rivier de Sûre. Zwemmen, spelen en spetteren is natuurlijk ook een optie. Heb je geen eigen tent of caravan? Dan huur je hier toch een van de toffe safari- of bedoeïententen? Luxe en elk met hun eigen sfeer, super leuk!

[STAP stap=”5″]

Vuurtje stoken

3etangs hangmat

Nog zo’n pareltje: het landgoed 3Etangs in de Franse Auvergne. Op deze minicamping kun je zelf je plek kiezen. Wil je op een veldje met schitterend uitzicht en een paar medekampeerders? Of liever je eigen landje of verscholen plekje achteraf? Het kan allemaal. De naam 3Etangs verwijst naar de drie meertjes op het landgoed, waarin je (lees: jouw kinderen) kunt zwemmen, vissen en bootje varen. Of wat lummelen in de zon langs de kant natuurlijk (jij!). Je kinderen vermaken zich ook úren op de trampoline, of op de schommel aan de bosrand. Hadden we de hangmatten al genoemd? En het vuurtje stoken in de avond? De gezellige buitenkamer, waar je kunt loungen en/of pingpongen? Dat dus.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Op deze geweldige campings heb jij als ouder ook vakantie!
Sluiten