Op deze huishoud innovatie zit elke moeder te wachten

(advertorial)

Als je van het stempel ‘niet kletsen maar poetsen’ bent dan draai je je hand niet om voor het huishouden in combinatie met kinderen en werk. Toch wil je er zo weinig mogelijk tijd mee kwijt zijn en moet het vooral praktisch en toepasbaar zijn en daar wringt vaak de schoen.

In het huishouden dat ik run is er elke dag weer, uur in uur uit iets op te ruimen, schoon te maken, te wassen, te koken of te fixen. Drie jonge kinderen en een hond lopen er rond. Waar ik vroeger twee wassen in de week draaide zijn het er nu twee per dag en het spul loopt de hele dag in en uit met modderpoten (ja, de hond) en -voeten (kinderen en ook volwassenen). De keuken ligt vol kruimels en het stof hoopt zich geniepig in hoeken op.

Gehannes

Gemak bij het schoon en strak houden van je huis is dan belangrijker dan je denkt. Te veel tijd met huishoudklussen bezig zijn is verloren tijd. Hannesen met snoeren, zware apparaten en niet werkende hulpmiddelen zijn een blok aan mijn been. Zo kocht ik ooit een geinig uitziend stofzuigapparaat dat er misschien wel vriendelijk uitzag met z’n oogjes maar ondertussen loeizwaar en onhandig was. En die gekke stofzuigzakken waren nergens te koop. Irritant.

Ik word gevolgd!

Voor mij staat een compleet nieuwe categorie stofzuiger, die ik mag testen. De eerste snoerloze stofzuiger ter wereld. Snoerloos? Ja, dan heb je mijn aandacht. Als ik het aantal snoeren in mijn huishouden tot een minimum kan beperken ben ik bereid daar ver in te gaan. De compacte LG Cordzero ziet er handzaam uit en is (in vergelijking tot mijn vriendelijk ogende blok aan mijn been) superlicht. Je laadt hem op aan een korte, kleine draad en stofzuigt er vervolgens 40 minuten mee. Ik red hier prima mijn huis mee als ik regelmatig zuig (voor achterstallig onderhoud zal ik een keertje extra moeten opladen).

Fijn zo’n stofmaatje dat achter je aan beweegt

Mijn kinderen zijn overigens reuze geïnteresseerd omdat ik ze vertel dat het net een robotje is. De Cordzero heeft namelijk een sensor technologie waardoor hij met je meerijdt. Ook heerlijk is het dat je niet over het snoer struikelt en geen stopcontact meer nodig hebt. Fijn zo’n stofmaatje dat achter je aan beweegt. Ook naar buiten dus richting auto. Daar tref ik bakken met zand en kruimels aan. De auto stofzuigen schiet er altijd bij in omdat je een verlengsnoer nodig hebt. Nu dus niet meer!

LG wilde een stofzuiger ontwikkelen die schoonmaken weer leuk maakt en daar zijn ze bijzonder goed in geslaagd. Getuige ook dit superleuke filmpje >

Reageer op artikel:
Op deze huishoud innovatie zit elke moeder te wachten
Sluiten