Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 22 sep 2015

Op deze leeftijd voel je je eindelijk écht volwassen

Volwassen, wanneer ben je dat eigenlijk precies? Volgens de wet als je stemrecht hebt, dus op je achttiende. Maar onderzoek wijst een andere leeftijd uit.

Toen ik achttien was mocht ik stemmen en mijn rijbewijs halen (dit laatste heb ik niet gedaan trouwens, nog steeds niet). Heel grown-up, vond ik toen. Maar nu kijk ik op die leeftijd terug en denk ik: wat een broekie was ik nog! Volwassen? Heul niet!

Dé leeftijd

Nu is een een onderzoek van het Britse Fly Research, waaruit blijkt dat er één specifieke leeftijd is waarop de meeste mensen zich volwassen gaan voelen. Hiervoor werden 2000 mensen ondervraagd. En wat was het antwoord op de vraag ‘Wanneer ben je echt volwassen?’ Wij presenteren met tromgeroffel:

29 jaar.

Stiekem tekenfilms kijken

Komt deze winnaar onverwacht? Nee, niet echt eigenlijk. Want inderdaad, op die leeftijd heb je vaak al een baan, een huis, en… het is ook de leeftijd waarop veel mensen hun eerste kind krijgen. Redenen om je volwassen te voelen, corresponderen hier dan ook mee: 64% van de ondervraagden voelde zich volwassen bij het eerste eigen huis, 63% bij de komst van het eerste kind en 52% bij het trouwen. Wanneer we ons dan niet volwassen voelen? Bijvoorbeeld als we (stiekem) tekenfilms kijken, bij onze ouders aankloppen voor hulp en computerspelletjes spelen. Oh well, je kunt niet altíjd volwassen zijn.

Deze 33 dingen hebben we nou zo onderhand wel geleerd als volwassene… >

Op welke leeftijd dacht jij: ja, nu ben ik wel volwassen, en waarom? Praat erover mee op Facebook!

Reageer op artikel:
Op deze leeftijd voel je je eindelijk écht volwassen
Sluiten