Marlies Jansen
Marlies Jansen Eropuit 28 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Op dit bijzondere verwen-adres in de Betuwe ontspan je pas écht

Bestaat er een plek waar je écht tot rust komt? Waar je in de watten wordt gelegd en nog een schoonheidsbehandeling krijgt ook? Marlies van Bijzonder Plekje bezocht vorige week een pareltje in Hemmen. Hemmen? Ja. En ze kwam blakend en bruisend terug.

Hemmen: ik had er ook nog nooit van gehoord. Het ligt in het hart van de Betuwe, zag ik toen ik ’s morgens totaal gestrest het adres opzocht voor de TomTom en mijn logeerspullen bij elkaar griste. Om daar te komen, nemen vriendin Annelies en ik bij Wageningen het pontje over de Nederrijn naar Zetten. Water om mij heen en wind in mijn haar; het ontspannen begint nu al.

Idyllisch groen

Als we Hemmen inrijden denk ik één ding: het woord idyllisch moet hier zijn uitgevonden. Wat is het hier mooi! Hemmen bestaat uit een dorpspleintje met een kerk en een paar huizen eromheen, waaronder B&B Bed in de Betuwe. Gastvrouw Femke is de hartelijkheid zelf, we voelen ons meteen thuis. Genietend van zelfgebakken lekkers ‘landen’ we eerst in onze kamer.

Gastvrij

Het is er licht en ruim, en gezellig ingericht. Tikje Scandinavisch, met boomstammen als nachtkastjes en een vaasje wilde bloemen op tafel. Een kast met lekkers, thee en een fijn Nespresso-apparaat maken mij ook blij. Maar mijn blik wordt vooral getrokken door het ronde raam: wat een uitzicht! Een weide met grazende koeien en prachtige bomen erom heen, romantische houten hekken en doorkijkjes naar nog meer mooi groen.

Beautykamer

Behalve de B&B runt Femke ook de Beautykamer. In haar schoonheidssalon krijg ik een heerlijke gezichtsbehandeling. Femke reinigt, scrubt, masseert, stoomt en verzorgt mijn huid zoals het in geen jaren is gebeurd. En echt: ik begin te ontspannen. De ademhaling die de afgelopen dagen door alle drukte ergens halverwege mijn borst bleef steken, is minder verkrampt en zakt langzaamaan naar mijn buik. En mijn vel is na afloop zo zacht en blozend dat ik wel weer 20 lijk.

Massage

Annelies kiest voor een heerlijke rug/schoudermassage met Ayurvedische invloeden. Totaal ontspannen – ze was bijkans in slaap gedoezeld – komt zij een uurtje later onze kamer weer inlopen. Het effect werkt lang door: ze slaapt die nacht eindelijk weer eens vast, diep en lang, en wordt pas wakker als de wekker gaat.

Verwennen

Nog voor we onze ogen openen, bereikt ons de heerlijke geur van versgebakken brood. De verwennerij gaat maar door! Femke brengt ons ontbijt op de kamer en man o man, wat is het veel en vooral: lekker. Zelfgebakken broodjes, verse croissantjes, een gepocheerd eitje, yoghurt met fruit en cruesli, wentelteefjes van suikerbrood… Al snel besluiten we dat we vandaag de lunch wel kunnen overslaan.

Landgoed Hemmen

We laten ons inspireren door wat op het handgeschreven kaartje bij ons ontbijt staat:
‘Vandaag besluit ik alleen maar te genieten.’ Na een verrukkelijke Nespresso starten we dag met een wandeling tussen de weilanden en door het bos, over kronkelende paden, langs beekjes en terpen op het charmante prachtige Landgoed Hemmen. Moeten we vaker doen!

We houden diep en intens van ze en zouden ze voor geen goud willen missen, hoewel af en toe een weekend zonder klinkt ons als muziek in de oren. Lees: 8 dingen die we meteen gaan doen tijdens een kind-vrij weekend >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Op dit bijzondere verwen-adres in de Betuwe ontspan je pas écht
Sluiten