Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 1 okt 2014

Op naar een slanke herfst: spicy food

Hoewel we nog getrakteerd worden op een fijne nazomer kruipt de herfst zo sluwetjes aan alweer wat dichterbij. Wij zijn er helemaal klaar voor: vesten, laarzen, kaarsjes, rode wijn. HMMMM. Ook als het gaat om eten mogen de lichte salades weer aan de kant en is het tijd voor gerechten met wat meer warmte; spicy foods!

Bang voor je lijn? Geen nood, juist het toevoegen van ‘hete’ specerijen (denk pepers, kaneel, gember, kurkuma) aan je maaltijd zorgt ervoor dat je je gewicht prima onder controle houdt. Niet alleen geeft het je metabolisme een boost waardoor je verbranding goed gaat werken ook geeft ‘spicy food’ een verzadigend gevoel waardoor je met een kleinere portie voldoende hebt. Overigens laten verschillende onderzoeken ook nog eens zien dat het regelmatig eten van bepaalde pittige specerijen een positieve werking hebben op hart- en bloedvaten, je bloeddruk én cholesterol!

Inspiratie nodig? Wat dacht je van dit kokos-curry soepje?

bluebelle.nl: hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY. Meer info: www.bluebelle.nl | www.easypeasykids.nl

Reageer op artikel:
Op naar een slanke herfst: spicy food
Sluiten