Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Kinderen 29 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo overleef je de school-run en zet je je kind op tijd af op school

De school-run: het is toch elke ochtend weer een race tegen de klok om de kids op tijd op school af te zetten. En niet te vergeten aangekleed, met gepoetste tanden en inclusief tas met gevulde broodtrommel. Een en al stress…

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Oké, oké, het is nu nog vakantie. Maar dat is juist een goed moment om alles te evalueren en te kijken hoe je het na de vakantie kunt aanpakken en eindelijk een keer een relaxte school-run mee kunt maken. Wellicht heb je wat aan deze zes tips:

1. De avond ervoor…

Om jezelf in de ochtend zo min mogelijk te belasten, zet je de avond voor de schooldag alvast een groot deel klaar. Denk aan de inhoud van lunchtrommels, snacks en drinken, maar ook aan de gymtas. En dek voor een groot deel de tafel voor het ontbijt, scheelt je een hoop gedoe in de ochtend!

2. Kleding klaarleggen

Ook stapeltjes kleding inclusief ondergoed en sokken kan je de avond ervoor al klaarleggen of samen uitzoeken met je kinderen als ze dat graag zelf doen. Oudere kids kunnen dan zichzelf aankleden zonder dat je weer gestresst op zoek moet naar de lievelingstrui.

3. Sta zelf wat eerder op

Misschien niet de oplossing die je graag hoort, maar wel de meest relaxte: sta zelf een half uur eerder op. Zo kan je alvast even douchen en je klaarmaken, broodjes uit de vriezer halen voor iedereen en even in alle rust wakker worden met een kop hete koffie, in plaats van drie slokken lauwe cappuccino.

4. Kindjes wekken of de wekker zetten

Sommige kinderen vinden het geweldig als ze een eigen wekker hebben en staan dan ook met gemak op als die afgaat. Andere kinderen wachten liever tot papa of mama ze komt wekken, kijk per kind op welke manier ze het makkelijkste (en snelste) uit bed komen.

5. Geen zoektocht in de ochtend

Vermijd een zoektocht net voordat jullie weg moeten naar schoenen, jassen en tassen. Leer je kids aan om alles op een vaste plek terug te leggen, maar doe ook altijd een check de avond ervoor.

6. Opschieten!

Of nee, toch niet. Roep niet tegen je kids dat ze op moeten schieten, ook al moeten ze dat eigenlijk wel. Dit werkt juist averechts en zo krijg je ze echt niet mee. Blijf zelf dus rustig, maar laat ze wel merken dat jullie zo weg moeten. Geen stress…

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mamaliefde

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme