Redactie
Redactie Kids 17 jul 2014

Op zoek naar tijd voor jezelf? Wij hebben ‘m

Even tijd voor jezelf. Klinkt als iets heerlijks. Alleen hoe werkt zoiets met kinderen? Waar je ‘vroeger’ uitgebreid een boek kon lezen zonder dat de mommy-radar op scherp stond, is de me-time met kinderen een tikkeltje anders geworden. Onder me-time verstaan we momenten, zonder dat iemand schreeuwt om jouw aandacht.

Nee, we klagen echt niet. Maar: heel even niets behalve jezelf is lang zo gek nog niet. En onmogelijk evenmin. Sterker nog, er zijn genoeg momenten voor jezelf, alleen moeten we ze wel even opzoeken. Klaar voor?

Tijd voor jezelf vinden

Met deze reminders wordt me-time een eitje. Niemand in de buurt die je kinderen in de gaten houdt? Droom dan in ieder geval even weg bij deze tips. Er komt vast een moment dat het wel lukt. En zo doe je het:

Op werk

Sommigen zijn het er niet mee eens, maar een werkplek is de ultieme vorm van me-time. Tuurlijk zijn er collega’s die de oren van je hoofd praten, maar ze weten wanneer ze je met rust moeten laten. Onderzoek meent zelfs dat mensen die op werk zijn een lager cortisol-level (ook wel het ‘stresshormoon’ genoemd) hebben dan degene die thuis zitten.

7x zo zorg je voor meer me-time in je hectische leven

De auto

Als je je kinderen hebt gebracht met de auto, kun je best even blijven zitten. Tien minuten, wellicht. Het radionieuws aan, een podcast op, dat ene telefoontje plegen of je agenda doorspitten; allemaal dingen die je even kinderloos en ongestoord kunt doen.

De badkamer

Als je toch die badkamer ingaat, neem dan gelijk een roedel aan nagellakken mee. Een tijdschrift misschien of een boek. Zo. Mama gaat ‘even’ douchen. Het is misschien niet voor lang, maar je nagels zijn in ieder geval vrij van beschadigingen.

In de vroege ochtend

Toegegeven, driekwartier eerder opstaan doet wonderen. Zet de waterkoker aan, rol je yogamat uit of ga een stuk hardlopen. Zonder omringd te zijn door Lego-legioenen of pratende poppen. Een oase aan rust, wat zorgt voor een goed begin van de dag. Nog beter: plan je tijd zo in, dat je nog even kunt douchen. Ontbijt, anyone?

Dipje? Met deze 10 tips ben je in no-time weer vrolijk

Als alles klopt

Wellicht heb je vriendinnen die kinderen hebben in dezelfde leeftijdscategorie als die van jou. Nodig iedereen uit. Uitgeslapen en wel. Zorg voor een tafel voor eten en drinken en laat de kinderen hun gang gaan. Dit is me-time van de beste soort. Vergezeld door we-time. Heaven.

In de supermarkt

Zonder kinderen. Zonder haast. Boodschappen doen werkt voor veel mensen ontspannend. Je denkt aan het eten voor vanavond, hoe je dit gaat klaarmaken en kuiert langs de schappen opzoek naar interessante ingrediënten. Kies een tijdschrift uit en ga voor de langste rij. Best rustgevend, dat boodschappen doen.

Stel jezelf elke dag deze 4 vragen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Op zoek naar tijd voor jezelf? Wij hebben ‘m
Sluiten