Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 14 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Ouders opgelet: opblijfavondjes zijn de nieuwe logeerpartijtjes

Films kijken, kussengevechten, uren kletsen in bed, giechelen onder de dekens als boze ouders langskwamen om te zeggen dat jullie nu écht moeten slapen: wie koestert er niet mooie herinneringen aan logeerpartijtjes? 

Late-over

Toch brengt dat gelogeer ook een hele hassle met zich mee. Een kind dat middenin de nacht plots heimwee krijgt, kinderen die totaal hyper nog láng niet van plan zijn om te slapen: je maakt het allemaal mee. Daarom pleiten steeds meer ouders voor een ‘late-over’ in plaats van een ‘sleep-over’. Gewoon een opblijfavond dus, en aan het eind gaat iedereen gewoon lekker naar z’n eigen bed. Daar valt best wat voor te zeggen…

Logeergevoel

Het opblijfavondje laat je lekker rond een uur of vijf beginnen. Kun je gezellig met elkaar pannenkoeken bakken of pizza’s bouwen. Na het eten hup in een (matchende) pyjama om toch een beetje dat logeergevoel te krijgen, een playbackshow houden, op de bank onder een dekentje een film kijken, een taartje eten en dan rond een uur of 9 het vriendje of vriendinnetje weer laten ophalen door de ouders.

Met zo’n opblijfavondje heb je de volgende dag niet een knorrig kind dat geen oog heeft dichtgedaan van alle opwinding. Gevalletje wel de lusten, niet de lasten én een ideale voorjaarsvakantie-activiteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pure Wow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme