Open brief aan de toekomstige Mrs. Clooney

In de NY Post verscheen deze week een open brief van auteur Mackenzie Dawson aan Amal Alamuddin, de verloofde van meest begeerde vrijgezel George Clooney. Ze zijn verloofd en dat geeft deze journaliste de kans om de conservatieve ‘Princeton mom’ Susan Patton een veeg uit de pan te geven.

In haar boek ‘Marry Smart: Advice for finding the one’ stelt ze namelijk dat je zo snel mogelijk je tengels in een universitair mannelijk top exemplaar moet hangen en zelf je ambities vooral laag dient te houden. Deze briljante brief wilden wij jullie niet onthouden. We vertaalden hem in het Nederlands. Geniet…

Lieve Amal,

Goed gedaan, Ms. Alamuddin, goed gedaan. Je bent mijn nieuw persoonlijke held.

Maar niet voor een reden die je zou denken. Natuurlijk je hebt net de hoofdprijs binnengesleept van alle beroemde vrijgezellen, de ongrijpbare Clooney, 52. Een man wiens korte huwelijk (met Talia Balsam) en trits aan relaties met prachtige vrouwen (waaronder vele actrices en modellen), hem tot het gesprek van elke tabloid maakte. Een wildebras die niet te temmen leek. Zoals Matthew McConaughey is Clooney altijd één van de celebrities geweest die genoot van zijn leven, vol vertrouwen over zijn eigen ‘stardom’, in zijn nopjes met zijn villa aan het Como meer in Italië en vrij zeker van zijn status als Amerika’s zilveren vos en yummy vriendje. Hij had zo voor eeuwig kunnen doorgaan.

Vloeiend

Toch besloot hij zich te verloven met jou: een 36-jarige mensenrechten advocaat, adviseur voor Kofi Annan en wetenschapper die meewerkte aan het boek ‘The Special Tribunal for Lebanon: Law and Practice.’ Oh en je spreekt ook nog eens vloeiend Frans, Arabisch en Engels.

Geschikte huwelijkspartner

Vergeef me dat ik even sentimenteel wordt, maar dit nieuws – jouw nieuws, dat duidelijk absoluut helemaal niets te maken heeft met mijn eigen gelukkige huwelijk – vervult me met trots. Trots, omdat de verloving – zijn keuze voor deze geweldige, succesvolle ’30-something’, ambitieuze vrouw – een triomf is voor alle single vrouwen. Alle slimme, succesvolle, ambitieuze, single dames die continu dienen als boksbal voor zo ongeveer elk zelfhulpboek dat staat te trappelen om hen te vertellen dat ze het helemaal verkeerd aanpakken.

‘Je hebt geen man, geen kinderen, maar het schip is al uitgevaren’ – Princeton Mom

Door hun carrière voorop te zetten, verpesten ze de kans op het vinden van een geschikte huwelijkspartner, verpesten ze de kans op het krijgen van kinderen, ze hadden beter op hun 23ste kunnen trouwen en maken er nu een zooitje van. Slecht gedaan dames, #FAIL.

Jij bent de geweldige, fantastische terechtwijzing richting ‘Princeton Mom’ Susan Patton die het boek schreef: ‘Marry Smart: Advice for finding the one.’ Hierin adviseert ze vrouwen om al plastische chirurgie op de middelbare school te ondergaan, een man te vinden op de campus voor je van school gaat en niet al te veel tijd te besteden aan een mogelijke eigen carrière. Op dit specifieke punt noemt Patton een scenario, een soort toekomstschets voor elke ambitieuze vrouw van over de dertig: ‘Je bent zo bezig geweest te investeren in je professionele sterrenstatus dat je je focus van je doel hebt gehouden. Je hebt geen man, geen kinderen, maar het schip is al uitgevaren. Het is te laat. Je krijgt niet alles in het leven.’

Tenzij je… GEORGE CLOONEY WIL TROUWEN!

BOOM, Susan Patton!

BOOM, idiote conservatieve Phyllis Schlafly, die recentelijk beweerde dat vrouwen die hetzelfde salaris krijgen als mannen, de kans op het vinden van een mannelijk levensmaatje beschadigen.

Stil en sullig

Ik gok, Amal, dat je de tekst die zegt dat mannen niet van slimme vrouwen houden, niet hebt gelezen. Het is zo ongeveer om de dag te zien in de pop cultuur, waar vrouwen dom worden gehouden in de hoop dat ze vrolijk, stil en sullig zullen zijn zodat – hij – van je zal houden.

Terwijl de huwelijkse woorden van Clooney eraan komen, zullen de onvermijdelijke artikelen verschijnen, reppend over een sprookjesachtig einde. Een droom die uitkomt voor een niet bekende, hard werkende vrouw uit Londen.

Het mooiste is nog, het zal bullshit zijn. Ik kijk naar wat je bereikt heb en zie een leven dat al vol is. Zal het huwelijk een nieuwe, geweldige dimensie daaraan toevoegen? Ja, absoluut. Maar het zal geen leegte vervullen omdat die niet bij jou bestaat.

Een Amerikaanse acteur

‘De Londense Mensenrechten advocate is verloofd’ kopte een hilarische Slate.com cover op internet. Ze schreven tot in detail over wat je allemaal bereikt hebt. ‘Haar toekomstige man is een Amerikaanse acteur en regisseur die in de serie ‘Murder she wrote’ Kip Howard speelde, grapte de auteur ironisch.

Er is geen groter afrodisiac dan een gelukkige vrouw met een vol leven, die meer gepassioneerd is over andere zaken dan het streven naar een grote ring om haar vinger. Vraag het maar aan George Clooney.

De originele versie van de open brief aan Amal Alamuddin lees je hier.

Reageer op artikel:
Open brief aan de toekomstige Mrs. Clooney
Sluiten