Zieke Amy schrijft adembenemend mooie open brief met ‘datingprofiel’ voor haar man

Schrijfster Amy Krouse Rosenthal heeft eierstokkanker en de artsen kunnen niks meer voor haar betekenen. Omdat ze zo ontzettend veel van haar man Jason en haar drie kinderen houdt, en Jason na haar dood de allerliefste en beste nieuwe vrouw toewenst schrijft ze ‘haar’ een open brief. Zo liefdevol en zo mooi, wij hielden het niet droog.

De open brief die Amy schreef kreeg de naam ‘You May Want To Marry My Husband‘ Ze beschrijft op extreem liefevolle wijze hoe geweldig en bijzonder haar man voor haar en hun gezin is. Jason en Amy hebben samen drie kinderen. The New York Times publiceerde haar open brief, die in de hele wereld opgepakt wordt.

‘Ik ben 26 jaar samen met de mooiste man op aarde geweest, en ik was van plan daar nog zeker 26 jaar bovenop te doen’, opent Amy haar open brief. ‘Maar wil je een zieke grap horen? Een man en zijn vrouw liepen op 5 september 2015 de eerste hulp binnen. Een paar uur en een aantal tests later vertelt de arts dat de ongewone pijn die de vrouw in haar buik voelt niet van een blindedarmontsteking komt, maar van eierstokkanker.’

Amy gaat verder, en schrijft over hoe ze in het leven stond en over alle plannen die ze nog in het vooruitzicht had.

‘Al mijn plannen vielen instant in duigen. Geen vakantie met mijn man en ouders naar Zuid-Afrika. Geen reden om me in te schrijven voor de Harvard Loeb Fellowship. Geen droomreis door Azië met mijn moeder. Geen werktrip naar de fantastische scholen in India, Vancouver en Jakarta. Geen wonder dat cancer zoveel op cancel lijkt.’

‘Dat is waar plan ‘Be‘ ontstond, het plan om alleen in het heden te leven. Maar voor de toekomst zou ik je graag willen voorstellen aan de man in dit verhaal: Jason Brian Rosenthal.’

Amy schrijft diep ontroerend over haar man.

‘Hij is een man waar je makkelijk verliefd op wordt. Dat overkwam mij ooit. Het was 1989 en we waren pas 24. Toen hij op de deur van ‘mijn huisje’ klopte had ik precies nul verwachtingen, maar toen we die avond dineerden wist ik dat ik met hem wilde trouwen. Jason? Die kwam daar pas een jaar later achter.’

Ze legt uit dat Jason er altijd behoorlijk prettig uitziet, en ook nog eens ongelooflijk handig is.

‘Als ons huis kon praten, zou het dat absoluut beamen. Man, wat kan hij lekker koken. Na een lange dag is er niks fijners dan hem met de boodschappentassen binnen te zien komen, waarna hij me verwend met olijven en de heerlijkste kaasjes voordat hij begint met koken.’

LEES OOK: Vrouw met borstkanker deelt een foto die je leven kan redden

Toen Amy zwanger was, was Jason -zoals ze zelf zegt- ontzettend lief.

‘Hij kwam met een bos bloemen naar de eerste echo van ons kindje. En wacht, heb ik al gezegd dat hij ontzettend knap is? Oh, wat zal ik zijn knappe gezicht missen.’

Ze sluit haar adembenemend prachtige open brief af met de woorden:

‘Ik pak deze brief in op Valentijnsdag, en het mooiste cadeautje waar ik op hoop is dat de juiste persoon dit zal uitpakken, zal lezen, Jason zal vinden en er een prachtig mooi nieuw liefdesverhaal begint.’

Dan laat Amy een hoop witregels tussen deze zin en haar afsluiting.

‘Deze ruimte heb ik bewust ingevoegd, symbolisch voor een nieuwe start voor jullie twee. Een start die jullie verdienen. With all my love, Amy’

De hele open brief van Amy kun je hier lezen.

Jonge, terminaal zieke vrouw heeft een boodschap voor iedereen

NY Times

Reageer op artikel:
Zieke Amy schrijft adembenemend mooie open brief met ‘datingprofiel’ voor haar man
Sluiten