Moeder schrijft emotionele brief aan nieuwe vrouw van ex-man: ‘Ik zou je willen haten, maar ik kan het niet’

Moeder en blogster Eden Strong weet als geen ander hoe het is om als vrouw met kinderen te worden verlaten door je man. Om haar emoties een plek te geven, schreef ze een open brief aan de nieuwe vrouw van haar ex-man waarmee ze twee kinderen heeft.

Eden is moeder van twee kinderen. Vijf jaar geleden zei haar man dat hij boodschappen ging doen, waarna hij nooit meer terug kwam. Hij heeft inmiddels een nieuwe vrouw, waarmee hij twee kinderen heeft. Zijn Eden en hun kinderen hebben nooit meer iets van de man vernomen. Om haar pijn een plekje te geven, schreef Eden een brief aan de nieuwe vrouw van haar ex-man.

Achtergelaten

‘Je kent me niet, maar dat komt nog wel. Je bent vijf jaar met mijn ex-man getrouwd geweest en je hebt twee prachtige meisjes met hem. Het is misschien een beetje raar dat ik dat weet, maar nadat mijn man verdween en mij met onze twee kinderen achterliet, wilde ik weten waar hij heen ging’, begint ze haar brief. ‘Hij ging naar jou. En kort daarna kreeg hij samen met jou twee dochters.’

‘Ik wil je niet aardig vinden. Ik zou willen dat ik sterker was, maar ik kan er niks aan doen. Jouw man, de vader van je kinderen, was eerst van mij. Hij was mijn man en ondanks dat ik nu weet dat we niet meant to be zijn, verdienen mijn kinderen niet wat hij deed. Hij heeft ze verlaten om kinderen met jou te maken. En vijf jaar verder heeft hij geen enkele keer contact met onze kinderen gezocht.’

‘Hij heeft ze in de steek gelaten. Mijn kinderen zijn vaderloos, terwijl hij er opnieuw voor koos om vader te worden. We hebben het moeilijk gehad. We hebben honger geleden, onszelf in slaap gehuild. Hij heeft me zonder inkomen verlaten, omdat ik voor het gezin wat hij samen met mij creëerde zorgde. Totdat hij de voordeur uitliep.’

LEES OOK: Vrouw prijst de nieuwe vriendin van haar ex op een prachtige manier

Zonder vader

‘De afgelopen vijf jaar heb ik het handje van mijn kleine meisje vastgehouden, omdat ze gehuild heeft omdat haar vader is weggegaan en nooit meer terug is gekomen en heb ik mijn zoon moeten leren hoe je een man wordt. Ik heb veel moeite gehad met de dingen die ik in mijn eentje moest doen, terwijl jij alles hebt wat wij horen te hebben.’

‘Dus ja, ik wil je haten’, gaat Eden verder. ‘Ik wil denken dat jij weet wat hij ons aandoet en dat jij hem helpt weg te blijven. Ik heb nachtenlang wakker gelegen en bedacht wat voor vrouw je zou zijn. Ik zou je leven willen ruïneren en en zo gek worden als die uitbarstingen van vrouwen die je alleen op televisie ziet. Maar dat doe ik niet. Ik wil het je niet aandoen, omdat ik je niet ken. En ik weet niet wat jij weet.’

Het beste

‘Ik wil je leven niet moeilijk maken en ik wil al helemaal niet dat jouw kinderen net zo zullen huilen als mijn kinderen hebben gedaan. Ik wil hem niet ontnemen wat hij aan jouw kinderen moet geven, maar ik heb geen keuze, hij nam het eerst van mij weg. Ik wil je haten, maar ik kan het niet, want je bent de moeder van de halfzusjes van mijn kinderen. En ik weet dat we allebei het beste voor onze kinderen willen. Met vriendelijke groet, de eerste vrouw van je man.’

Inmiddels heeft Eden een nieuwe vriend en is ze gelukkiger dan ooit. De brief plaatste ze op de Facebook-pagina van haar blog, waar ze liefdevolle reacties krijgt.

Wauw! Moeder bedankt haar ex op een bijzondere manier en gaat viraal

Reageer op artikel:
Moeder schrijft emotionele brief aan nieuwe vrouw van ex-man: ‘Ik zou je willen haten, maar ik kan het niet’
Sluiten