Redactie
Redactie Kids april 11, 2015

Opgelet! Zo verdrijf je monsters uit de kamer van je kind

Er komt een dag dat je kind met knikkende knieën in je slaapkamer staat. Er zijn monsters in de kamer. Je grijpt slapend naar je telefoon en kijkt hoe laat het is. ‘Mama, er zit een monster onder m’n bed’. Oké, moeders to the rescue!

Al eerder lazen we over het aantal banen dat moeders hebben, maar blijkbaar missen we er toch nog één. De titel ‘ghostbuster’ mag niet ontbreken in dit rijtje. Want we willen er alles aan doen om die gemene monsters weg te jagen (hoezo, zit er opeens een monster in de kamer?). Je wil je kind alles behalve bang zien, maar och, wat is het fijn als je het bed vannacht even voor jezelf (en je man) hebt. Daarom: een lijstje met monsterverdrijvers.

Men nemen:

Onzichtbaar toverstof

Knutsel samen met je kind een doosje en beplak deze vervolgens met gekke monsters. Zet er een kruis doorheen met stift. Leg uit dat hier hele speciale, onzichtbare toverstof in zit en sprenkel de stof voor het slapengaan door de gehele kamer. Dag monsters.

Een anti-monsterspray

Koop een gezichtsspray met 100% mineraalwater erin (te koop bij elke drogisterij of apotheek). DIY de spray met bijvoorbeeld glitters of stickers. Voor het slapen gaan sprayen jullie de kamer onder. Wellicht wil je kind ‘s nachts ook de monsters wegjagen, dus als je wakker wordt van gesis, dan weet je wat het is.

Dailyfig Figment

Een spreuk

Bedenk samen met je kind een spreuk en zeg deze hardop in de kamer voor het slapen gaan. Iets als: ‘monsters, monsters blijf maar weg, en zo niet dan heb je pech. Want dan pak ik mijn toverstof erbij en ben je vast niet blij. Want daarmee jaag ik je zo naar buiten, samen met je andere kornuiten.’

Een nieuw nachtlampje

Zoek samen met je kind een nachtlampje uit die hij of zij leuk vindt. Tegenwoordig heb je ook een groot assortiment aan kinderprojectors die coole vormen projecteren in combinatie met rustgevende muziek.

Een verhaal

Vertel je kind dat het om hele gezellige monsters gaat, die eigenlijk willen spelen, omdat ze opzoek zijn naar vriendjes. Het is belangrijk dat je dichtbij de denkbeeldige wereld van je kind blijft in plaats van hen te confronteren met de werkelijkheid. Wanneer jouw kind voelt dat-ie de monster de baas is, zal de angst sneller afnemen.

Laure fotografeerde kinderen die op stoere, heldhaftige, doch schattige wijze monsters verslaan. Zien!

Reageer op artikel:
Opgelet! Zo verdrijf je monsters uit de kamer van je kind
Sluiten