Redactie
Redactie Kids 25 jan 2015

Opgepakte vader ziet doodzieke dochter eindelijk na 3 weken

Opgelucht sluit de Australische vader, Adam Koessler, zijn doodzieke dochter na 3 weken weer in zijn armen. Waarom? Omdat hij is opgepakt wegens het toedienen van medicinale cannabisolie aan zijn 2-jarige Rumer, om de pijn van de chemokuur te verzachten.

Adam werd begin deze maand opgepakt omdat hij Rumer cannabisolie had gegeven tegen de nare effecten die ze ondervindt wegens de hevige chemokuur. Rumer lijdt aan een vergevorderd stadium (4) ‘neuroblastoom’ (ziekte van Hutchinson) en haar vader kon de hoeveelheid pijn niet meer aanzien. Adam zegt dat haar toestand verbeterde na de olie. Rumer heeft zo’n 50 procent kans te overleven, beweren de dokters.

Petitie tekenen

Vader Adam werd aangeklaagd voor het bezit en toedienen van drugs aan een minderjarige. Eerst mocht hij van het openbaar ministerie sowieso geen tijd meer doorbrengen met zijn doodzieke dochter, maar dit hebben ze toch maar teruggedraaid. Na 3 weken mocht-ie Rumer eindelijk weer zien onder toezicht. Over dit onderwerp is nogal wat ophef ontstaan, dus is er een petitie opgedoken waarin de autoriteiten wordt gevraagd de vader een waardig afscheid van zijn dochter te gunnen, mocht ze komen te overlijden. Wat vind jij van dit onderwerp? Deel je mening met ons en mocht je de petitie willen tekenen, dat kan hier.

Lees ook
Vechten voor je zieke kind
Briefwisseling tussen moeder Wies en Phileine ontroert diep
Dit is Hannah (5), ze heeft kanker en legt uit hoe hier mee om te gaan

Reageer op artikel:
Opgepakte vader ziet doodzieke dochter eindelijk na 3 weken
Sluiten