Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Lifestyle 23 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

9 x dingen waarvan iedere oppas stiekem wil dat je ze weet

Van het perfecte moment om kennis te maken met de kids, tot het vullen van de koelkast. Deze dingen wil iedere oppas stiekem dat je weet. Handig om te onthouden!

1. Houd het kennismakingsrondje vóór het moment suprême

Laat de kinderen al een keer kennis maken met de oppas met jou erbij. Het liefst nog een paar dagen voor het moment dat hij of zij gaat oppassen. Als dit niet lukt, kun je je kind van tevoren ook een foto van de oppas laten zien. Zo hebben ze al een beetje beeld van wie er bij ze blijft en voelt het minder als een vreemde.

2. Geef de oppas een warm welkom

Een warm welkom is een kleinigheidje maar kan wel een wereld van verschil kan maken. Wees enthousiast bij het ontmoeten en begroeten van de oppas. Een kind die dat zit denkt vast: ‘Mama vindt haar lief dan is ze vast heel aardig!’

3. Houd het afscheid nemen van de kids kort

Dit geldt vooral als een kind last heeft van verlatingsangst en er moeilijk tegen kan om zonder jullie te zijn. Nog even troosten of extra knuffelen als je kind begint te huilen kan het afscheid nemen lastiger maken. Volgens de babysitters kun je beter een keer gedag zeggen en meteen vertrekken. De kids houden vaak na tien minuten op met huilen. Als je je echt zorgen maakt kun je afspreken dat de oppas een aapje stuurt als je kind gestopt is met huilen.

LEES OOK: Koppel plaatst oproep voor een nieuwe oppas en het internet smult ervan

4. Laat een lijstje achter met alle belangrijke informatie

Voor jou is alles natuurlijk bekend terrein. Voor een oppas die voor het eerst bij jullie thuiskomt kan het fijn zijn om alles nog even in een lijstje terug te zien. Denk hierbij aan alle contactgegevens in geval van nood. Maar ook aan de bedtijden, de routine voor het slapengaan, huisregels en waar de simpele spullen zoals toiletpapier liggen.

5. Het maakt vaak niet uit hoe laat je precies thuiskomt

Zolang je het maar wel laat weten als het iets later wordt. De oppas begrijpt ook wel dat jullie een fijne date night hebben.

6. Snacks zijn fantastisch

Snacks in huis = blije oppas.

LEES OOK: Moeder laat hilarisch briefje achter voor de oppas

7. Geld is wél belangrijk

Misschien ontstaat er wat schaamte om het over een vergoeding te hebben. Dit kan vooral gebeuren als de oppas een kennis is. Maar in 9 van de 10 gevallen ziet de oppas toch wel graag een vergoeding voor het avondje babysitten. Al zijn de kinderen nog zo lief. 😉

8. Vertel niet over alle dingen die je dwarszitten

Het is erg fijn om even iemand te hebben met wie je lekker kan mopperen of bij wie je je frustraties kunt uiten. De babysitters geven aan dat het ze vaak een ongemakkelijk gevoel geeft. Vooral als een van de ouders klaagt over de partner omdat de klusjes niet gedaan zijn. Tja, wiens kant moeten ze kiezen?

9. Kinderen zijn heel slecht in geheimen bewaren

Alles waarvan je het eigenlijk liever binnenskamers en dus binnen het gezin houdt? Als je kind het weet, heeft ‘ie misschien al alle juicy details verteld. Achja kinderen: ze blijven toch goudeerlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reader's Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme